Sport

Campioni naționali la judo stabiliți în Rusia au revenit la Chișinău pentru a participa la turneul consacrat fostului lor antrenor

Campionii au dorit să participe la turneul consacrat fostului lor antrenor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS) din mai multe motive. ”Contribui financiar deja de mai mulți ani la desfășurarea acestei competiții. Actuala este a 20-a și trebuia neapărat să fiu prezent”, a declarat pentru agenție Serghei Iovu, stabilit la Tula.

”De asemenea, ajut financiar, în măsura posibilităților, la derularea în bune condiții a turneului. Am dorit concomitent să-mi revăd rudele de la Sîngerei, programînd cu această ocazie un mic concediu”, a spus Veaceslav Corcevoi, care locuiește la Petrozavodsk.

”Antrenez la Moscova și am decis să particip cu un grup de sportivi la turneul de la Chișinău. Cîțiva dintre elevii mei au devenit premianți. Mă bucur de aceste succese, dar și de revederea cu foștii colegi de la LIRPS, Mihail Vdovicenco, Serghei Iovu, Constantin Mereacre ș.a.”, s-a confesat Alexandru Popov.

Arbitrul principal al turneului a fost Vasile Balica, primul care a activat ca antrenor împreună cu Vasile Luca. ”Sper că m-am isprăvit onorabil cu misiunea încredințată”, a spus oficialul.

Printre invitații de onoare au figurat Valeriu Corlăteanu, primul judocan moldovean campion al Uniunii Sovietice și Marcel Trudov, premiant la Europene.

Printre învingătorii turneului s-a evidențiat, în special, Marc Latîșev din Bălți. Concursul pe echipe l-a dominat clar echipa de la LIRPS. Competiția s-a desfășurat la patru categorii de vîrste și a reunit circa 300 de sportivi din România, Ucraina, Rusia, Belarus și Republica Moldova.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *