Moldova

Câmpul de luptă este Găgăuzia. Povestea charterului rusesc în Moldova și lupta pentru banii agresorului

Săptămâna aceasta, șefa propagandei diplomatice a Rusiei, Maria Zakharova, a dedicat ultimul său curent de furie Republicii Moldova. Ea a acuzat Chișinăul oficial de un “curs antirusesc”, care, potrivit lui Zakharova, “nu găsește susținere în publicul larg din Republica Moldova”.

Motivul indignării Rusiei a fost faptul că polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Chișinău nu au permis intrarea în țară a unui înalt oficial rus, președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov. Acesta este un politician odios care se află sub incidența sancțiunilor americane și canadiene, așa că faptul că a fost refuzat la frontieră nu a fost surprinzător. Mai ales când au devenit cunoscute circumstanțele vizitei sale.

Dimpotrivă, ar fi fost ciudat dacă unui reprezentant al conducerii ruse i s-ar fi permis să intre în țară în aceste circumstanțe.

Cine a acordat permisiunea pentru avionul unui politician aflat sub sancțiuni, în condițiile în care aviația rusă nu este permisă în UE?

De asemenea, merită explicat de ce a fost nevoie ca multimilionarul pro-Putin să zboare în Moldova în primul rând.

Răspunsul la aceste întrebări și la cele conexe nu a fost evident. Pentru că, în realitate, aceasta este o poveste despre modul în care Moldova a devenit un câmp de luptă între ele… diverse centre de influență din Rusia și agenții lor moldoveni încercând să își demonstreze eficiența în fața Kremlinului înainte de alegerile din mica, dar importanta Găgăuzia din punct de vedere strategic.

Sursa Eurointegration

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *