CSI / Rusia

Capturată în Mariupol, o femeie povestește despre condițiile groaznice din detenție: „Mi-au zis că sunt deja moartă, mai bine să mă sinucid”

Paramedicul ucrainean Yulia Paevska (Tyra) a povestit că ocupanții ruși au ținut-o timp de aproape trei luni în centrul de detenție preventivă din Donețk, într-o celulă mică pe care o împărțea cu alte 21 de femei, inclusiv o gravidă în luna a șaptea de sarcină.
„Atitudinea gardienilor este cumplită. Ne hrăneau mai mult sau mai puțin, cât să nu murim de foame. În ultima săptămână nici măcar nu ni s-a dat săpun.

În celulă sunt 22 de femei, o celulă de trei pe șase metri, zece paturi. Nu aveau informații despre familii și copii. Starea lor psihologică a fost pur și simplu teribilă, dar cele mai multe dintre ele au depășit-o foarte bine.

Vorbesc de femei ucrainene din Forțele Armate și Garda Națională, erau fete din Azov și erau și civili. Există un sistem de „filtrare”, adică iau funcționari publici și verifică cooperarea fiecăreia cu „trupele de ocupație”, a declarat Paevska (foto) pentru Deutsche Welle

Potrivit paramedicului, ocupanții i-au spus că este deja moartă și că este mai bine pentru ea să se sinucidă. Invadatorii au folosit, de asemenea, violența fizică și psihologică.

Yulia Paevska a fost capturată în Mariupol, la mijlocul lunii martie. La scurt timp după aceea, presa rusă de propagandă a publicat un videoclip cu ea în care era prezentată drept „un membru al batalionului Azov”, deși ea nu este un soldat, ci un paramedic voluntar civil.

În luna mai, Associated Press a publicat un videoclip cu Tyra filmată în Mariupol înainte de a fi capturată.

Pe 17 iunie, a devenit public faptul că Tyra a fost eliberată din captivitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *