Care sunt zilele libere în 2018
Ministerul vine cu această propunere în scopul optimizării timpului de muncă şi de odihnă. Astfel, se propune ca în ziua de vineri, 9 martie, bugetarii să aibă liber. Iar împreună cu ziua de 8 martie, care este nelucrătoare, cu sâmbătă și duminică, se oferă o minivacanță de patru zile. Și data de 30 aprilie, care cade în zi de luni, se propune a fi nelucrătoare. Bugetarii vor mai avea liber pe 24 decembrie, cu o zi înainte de Crăciun pe stil nou, şi în ultima zi din an – 31 decembrie.
Zilele libere respective vor fi recuperate în zilele de sâmbătă – 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie și 22 decembrie.
Alte 14 zile de sărbătoare sunt nelucrătoare, fără recuperare. Este vorba despre: 1 ianuarie – Revelionul, 7 ianuarie şi 8 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi, 8 martie – Ziua Internațională a Femeii, 8 şi 9 aprilie – Paștile, 15 şi 16 aprilie – Paștile Blajinilor, 1 mai – Ziua Muncii, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei, 1 iunie – Ziua Copilului, 27 august – Ziua Independenței, 31 august – sărbătoarea Limba Noastră și 25 decembrie – Crăciunul pe stil nou.
Mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propunea un proiect prin care urma ca data 31 decembrie și 2 ianuarie să fie declarate zile nelucrătoare, fără recuperare, iar 8 martie și 1 mai să fie declarate zile de muncă. Însă, ca urmare a mai multor reacții negative, proiectul a fost retras.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!