Castraveţii ucigaşi fac alte victime
Mai mult, situaţia creată în Europa de epidemia mortală cu E. coli, depistată în castraveţi, riscă să se înrăutăţească în următoarele zile, a declarat un om de ştiinţă german, citat de BBC.
"Sperăm că numărul de cazuri va descreşte, deşi ne temem că se va agrava", a declarat Oliver Grieve, de la Centrul Medical Universitar Schleswig-Holstein, acolo unde multe victime sunt tratate.
Există bănuiala că castraveţii importaţi din Spania au provocat izbucnirea acestei epidemii, însă oficialii spanioli au refuzat să accepte vina, declarând că este încă neclar când şi unde au fost legumele contaminate. Astfel, oficialii germani evită să mai indice direct Spania ca sursă a infecţiei, după ce Madridul a protestat oficial la Berlin şi Bruxelles. În plus, toată lumea se intreabă de ce infectarea cu E-coli face ravagii în Germania, dar în Spania, unde se cultivă castraveţii incriminaţi, n-a fost semnalat niciun caz.
Preşedintele federaţiei de export de fructe şi legume din Spania, Jorge Brotons, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproape toate ţările din Europa au încetat să mai cumpere produse din Spania. "Există efectul de domino asupra tuturor legumelor şi fructelor", a menţionat Brotons. Spaniolii susţin, de asemenea, că fermierii din sudul ţării pierd 7-8 milioane de euro pe zi.
După Germania, unde bilanţul a ajuns la 15 morţi, Suedia este cea mai afectat ţară de pe bătrânul continent de contaminarea misterioasă cu bacteria E.coli enterohemoragică. Cel mai recent bilanţ publicat luni după-amiază a anunţat existenţa a 39 de persoane infectate în ţara nordică, dintre care 15 prezentau complicaţii serioase. Toate persoanele bolnave au efectuat recent sejururi în Germania. Autorităţile germane le recomandă oamenilor să nu consume castraveţi, roşii sau salate crude în nordul Germaniei.
Timpul.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!