Câte o mie de protestatari împotriva Guvernului Grindeanu, în stradă la Cluj și Sibiu – grupaj I (FOTO)
Aproximativ 1.000 de persoane, potrivit forțelor de ordine, protestau împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD , joi, la ora 20,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
Manifestația a început la ora 19,00.
Aproape o mie de sibieni participă, joi seara, la protestul avizat de autoritățile locale, potrivit unor surse oficiale, dar și organizatorului manifestației, Doru Apostol.
Protestarii cer în continuare demisia Guvernului și au venit cu pancarte cu lozinci anti-PSD.
După ce s-au strâns în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, manifestanții au plecat spre pietonala Nicolae Bălcescu și strada Andrei Șaguna. Și în această seară, protestatarii vor străbate un traseu mai scurt, decât cel prevăzut inițial, din cauza frigului și a condițiilor meteo, a explicat organizatorul Doru Apostol.
* CONSTANȚA
Pe platoul din fața clădirii Prefecturii Constanța s-au adunat joi seară, de la ora 18,30, peste 50 de protestatari care au strigat lozinci antiguvernamentale.
Manifestanții se declară nemulțumiți doar cu demisia din guvern a ministrului Justiției, Florin Iordache, identificat ca vinovat pentru elaborarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale. Ei scandează: "Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă !", "PSD, ciumă roșie"Demisia!" și "Jos Guvernul, puneți câinii pe ei!".
* ORADEA
Aproape 50 de persoane au protestat, joi seara, în Piața Unirii din Oradea , cerând demisia Guvernului.
‘Este prea puțin ce s-a întâmplat azi, cu demisia lui Iordache. Vrem și demisia celor doi capi ai Camerelor Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, pentru că ei sunt păpușarii. Oamenii aceștia trebuie să plece. Sunt o amenințare în momentul de față la adresa securității și siguranței naționale a României prin tot ceea ce au făcut. După cum se vede, ei vor să continue. E un plan prin care vor să scape de orice condamnări viitoare pe care le-ar putea primi. În OUG 13 au niște prevederi prin care se exonerează de răspundere penală în cazul emiterii, adoptării sau aprobării de acte normative. Păi cine adoptă acte normative în țara asta? Că n-oi fi eu sau dumneavoastră?’ a declarat Sebastian Duma, unul dintre organizatorii protestelor în Oradea.
Oamenii s-au adunat în grupuri pentru a discuta situația din cursul zilei, fiind nemulțumiți doar cu demisia ministrului Justiției, Florin Iordache.
‘Eu am venit să protestez împotriva corupției, împotriva punerii în funcții importante a celor care nu sunt calificați, nici profesional și nici moral. Și care au condamnări penale. Mă gândesc atât la cei de lângă mine, în prezent, dar sigur și la generațiile viitoare care vor fi foarte grav afectate de promovarea corupției și victoria ei", a spus Mirela Delong, unul dintre protestatarii orădeni.
Organizatorii au anunțat că au obținut autorizație de protest până în 15 februarie și că în zilele următoare se preconizează o prezență mult mai numeroasă la manifestările de protest, atât din Oradea, cât și din țară.
‘Vom fi din nou ceea ce am fost și poate chiar mai mult. Să ne așteptăm la un weekend foarte aglomerat, nu numai în Oradea, ci în toată țara. Probabil aici, la Oradea, ne vom aduna mâine seară în jur de două mii de persoane, dar pentru duminică se preconizează o acțiune cu numere mari’, a anunțat Sebastian Duma.
* BRAȘOV
Aproximativ 70 de persoane, potrivit forțelor de ordine, s-au adunat joi seara, începând cu ora 18,30, în fața Prefecturii pentru a zecea zi consecutiv, cerând demisia premierului Sorin Grindeanu și a întregului Guvern.
Se scandează mai puțin decât serile trecute din cauza frigului pătrunzător. Majoritatea participanților sunt tineri care poartă câteva steaguri, fluieră din vuvuzele și scandează "Demisia", "Hoții", "Uniți salvăm toată România", "Vrem politicieni curați" și "Fără penali în Guvern și în Parlament".
"Vrem o altă clasă politică și pentru asta vom ieși în continuare în stradă să ne cerem drepturile. Vrem ca acești oameni care ne conduc să plece. Noi suntem în stradă pentru a combate corupția pentru a nu le mai da voie să fure", a spus unul dintre cei prezenți la acțiunea de protest.
Un alt protestatar se declară nemulțumit atât de Guvern, cât și parlamentari. "Nici Guvernul, nici Parlamentul nu ne mai inspiră încredere. Vorbim despre niște parlamentari care miercuri, când le-a vorbit președintele, au ieșit din sală. Acei oameni nu ne reprezintă. Acei oameni care nu au avut coloană vertebrală să-l asculte pe președinte nu ne reprezintă. Vrem o clasă politică schimbată din temelii. Ne ajunge câți ani au trecut și nu s-a mișcat nimic în țara asta", a spus el.
Acțiunea de protest de la Brașov se desfășoară, ca de obicei, fără autorizație.
* TULCEA
Circa 10 persoane s-au strâns, joi seara, în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru a-și exprima solidaritatea cu manifestanții din București care solicită demisia Guvernului.
Protestatarii au purtat la braț banderole cu tricolorul României și au stat aproape o oră în fața statuii lui Mircea cel Bătrân.
Ca în fiecare din ultimele opt seri, angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi au fost în zonă, dar nu au existat situații care să reclame intervenția lor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, Marian Ciobotaru.
Primul protest organizat la Tulcea împotriva intenției Guvernului de a adopta proiecte de ordonanță privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale a avut loc pe data de 29 ianuarie.
Marți și miercuri seara au fost în fiecare seară maximum 10 persoane în Piața Tricolorului, în ciuda frigului, a ploii sau a ceții, ei stând aproximativ o oră în fața statuii lui Mircea cel Bătrân.
sursa: agerpres.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!