ActualitateExterne

Israelul face un anunț sumbru: câți dintre cei 129 de ostatici deținuți de gruparea Hamas în Gaza mai sunt încă în viață

Israelul anunță că 22 din cei 129 de ostatici încă deținuți de gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza sunt decedați și corpurile lor s-ar afla în posesia grupării, informează Rador Radio Romania.

Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian a spus că aceștia ar fi fost asasinați. Hamas a capturat aproximativ 240 de persoane în atacul surpriză din 7 octombrie din sudul Israelului, care a provocat circa 1.200 de victime.

În urma unui armistițiu mediat de Qatar, Egipt și Statele Unite, Hamas a eliberat 110 ostatici, în schimbul a 240 de palestinieni deținuți în închisorile israeliene. Armata israeliană a recuperat cadavrele altor 11 ostatici, dintre care trei au fost uciși din greșeală de soldați israelieni.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că foametea și disperarea se agravează în teritoriul palestinian devastat de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *