Actualitate

Căutarea fetelor dispărute în Caracal continuă. Ce s-a găsit până acum în “casa ororilor”

Sâmbătă seară, anchetatorii, împreună cu individul, s-au întors în ceea ce pare a fi casa ororilor. După ce au periat fiecare centimetru din proprietate, au găsit un butoi cu cenușă, în care erau și oseminte de natură umană. Iar în mașina suspectului au descoperit un cercel, care ar fi al Alexandrei – după cum spune mama ei. În plus, dacă descoperirile făcute de scafandri într-un lac din apropiere se confirmă a fi rămășițe umane, este luată în calcul ipoteza unui criminal în serie.

Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat deocamdată de trafic de persoane şi viol. Cea mai gravă suspiciune, cea de omor, nu poate fi probata încă – pentru că procurorii aşteaptă confirmarea legiştilor, deşi indiciile găsite aseară sugerează că a avut loc o crimă. Individul a respins acuzaţiile. Cât despre cenuşa găsită în curte, a explicat că a incendiat nişte haine pentru a se proteja de ţânţari.

Cum îl apără avocatul pe Gheorghe Dincă

Avocat din oficiu Bogdan Alexandru: – Dânsul nu recunoaşte. Vă daţi seama, nu a recunoscut nici persoanele. A spus că nu le-a văzut niciodată şi că nu le-a transportat. Justifică faptul că zilele respective a fost plecat.

– Cum explică acele bijuterii ale fetei găsite în curtea domniei sale?

– Spune că sunt nişte fake-uri, colecţiona fake-uri, aparţin dânsului, soţiei dansului.

– Apelul era făcut de pe telefon.

– Şi cum explică acest lucru, dat fiind că era telefonul lui?

– Nu îl explică.

Pentru că au de a face cu un caz cu multiple victime anchetatorii au apelat la ajutorul unui câine de urma care a fost plimbat pe marginea unui lac situat în vecinătatea casei unde bănuiesc oamenii legii au avut loc atrocităţile. În acest caz sunt folosiţi şi scafandrii de la ISU. Toate probele aduse la mal de aceştia vor fi expertizate. Legiştii sunt singurii în măsură să se pronunţe dacă rămăşiţele găsite sunt de om sau de animal.

Ce s-a găsit până acum în “casa ororilor” din Caracal

Încătuşat, principalul suspect a fost dus din nou sâmbătă, sub escortă, în ceea ce s-ar putea dovedi a fi casa ororilor. Procurorii DIICOT, criminalişti aduşi special de la inspectoratul general al poliţie, dar mai ales forţele speciale ale poliţiei sunt pe proprietate, o scotocesc în prezenţa suspectului în căutare de eventuale dovezi noi, asta după ce au descoperit ceea ce părea a fi cadavrul carbonizat, iar pentru a se lămuri cu îi aparţine şi mai ales ce s-a întâmplat cu adevărat. Au nevoie de acum extrem de mult de punctul de vedere al legiştilor. Scotocesc însă după dovezi şi după orice informaţie care ar putea să-i ajute să-şi facă o imagine completă despre tot ceea ce s a întâmplat pe această proprietate atât de izolată.

Anchetatorii au găsit sâmbătă pe proprietatea individului un butoi de metal în care se aflau mai multe fragmente osoase de natura umană, cenuşă, inele şi bucăţi de lănţişoare. Iar în maşina suspectului a fost descoperit un cercel, pe care mama Alexandrei l-a recunoscut ca fiind al fetei.

În timp ce proprietatea suspectului, denumită casa ororilor, era scotocită de procurorii DIICOT şi criminalişti, afară în stradă zeci sau poate sute de oameni, în special adolescente au venit să pună întrebări autorităţilor despre modul în care acestea au acţionat şi mai ales dacă ar fi putut să o salveze pe Alexandra. Dar mai ales întrebări despre tot ceea ce s-a petrecut în acele minute, poate ore fatale pentru adolescenta care nu s-a mai întors acasă. Cu siguranţă, în economia acestui caz multe dintre răspunsurile care pot face lumină vor venit din partea legiştilor, singurii care pot spune cu adevărat cine şi mai ales ce a pătimit în casa celui care a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile sâmbătă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *