Social

Caz ȘOCANT la Ciocana. O tânără a născut prematur acasă și nu a apelat la ajutorul medicilor pentru a salva bebelușul. Ce pedeapsă a primit

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis sentința în cazul unei femei care a născut prematur, acasă și nu a apelat la ajutorul medicilor pentru a salva pruncul. Ca rezultat peste câteva zile bebelușul a decedat.

Dosarul a fost trimis în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, iar acuzarea de stat a fost susținută de procurorii din cadrul Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată al aceleiași procuraturi, scrie Jurnal.md

Astfel, potrivit sentinței, tânăra în vârstă de 28 de ani, a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de lăsare în primejdie a pruncului fapt care a generat decesul (art.163 alin.(2), lit.b) din Codul penal). Aceasta a fost condamnată la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de  3 ani, cu executare în penitenciar pentru femei.

Conform învinuirii înaintate, la 20 iunie 2021, inculpata, fiind locatară a unui apartament din sectorul Ciocana al Capitalei, a născut prematur în acel apartament, un băiețel, la termenul de 8 luni.

Ulterior, în următoarele 4 zile, inculpata, cunoscând cu bună știință că nu s-a aflat la evidența medicului, iar copilul necesita investigații medicale, intenționat nu s-a adresat după ajutorul medical, iar datorită stării de sănătate provocată de nașterea prematură, greutatea scăzută şi dezvoltarea slabă, la 24 iunie 2021, nou-născutul a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, medicii a concluzionat, printre altele că: „decesul copilului, cel mai probabil putea fi evitat, în cazul că acesta s-ar fi născut într-o unitate medicală specializată”.

De asemenea, conform aceluiași raport, în organismul micuțului s-a depistat alcool etilic.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția de fapta pentru care a fost acuzată.

În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă – obligare de a nu părăsi țara, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *