Justiție

CCM a suspendat două dintre deciziile adoptate ieri de alianța banditească Dodon+Șor

„Se admite cererea de suspendare a acțiunii Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale depusă de domnul Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Se suspendă acțiunea Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în decizia Înaltei Curți.

Decizia de suspendare a celor două hotărâri a fost luată de un singur magistrat al CC – Liuba Șova. Documentul este semnat de Șova, președinte ad – interim al Curții Constituționale.

Înalta Curte s-a pronunțat după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a contestat numirea de către Parlament a unui magistrat nou la Înalta Curte, precum și retragerea susținerii pentru președinta CC, judecătoarea Domnica Manole. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *