Auto

Ce este puntea redresoare și ce caracteristici are? Poți să o schimbi de unul singur?

Fiecare sistem electric necesită selectarea componentelor adecvate. Crearea unui dispozitiv alimentat cu energie electrică, care se va caracteriza printr-o funcționare adecvată și un flux optim de energie electrică, este o sarcină pentru profesioniști sau oameni care sunt interesați de electronica larg înțeleasă.

Printre elementele extrem de importante se pot găsi punțile redresoare. Acestea sunt elemente electronice speciale care permit obținerea unui efect de schimbare a curentului alternativ la intensitatea corespunzătoare a unui caracter. Apoi electricitatea este filtrată și așa se obține o tensiune DC.

Merită menționată puntea redresoare, adică un redresor cu undă completă cu un design adecvat. Este formată din patru diode redresoare care se combină pentru a forma un circuit care redresează fluxul semnalului electric. Pentru aceasta, se folosesc două jumătăți de tensiune alternativă. Interesant este că în acest tip de sistem, fluxul de la ieșire curge în aceeași direcție de fiecare dată – indiferent de direcția în care se mișcă curentul de intrare.

Ce parametrii contează atunci când cumperi o punte redresoare?

Atunci când cumperi o punte redresoare, trebuie să fii atent la parametrii tehnici ai acesteia:

  • Construcția sa este extrem de importantă. Poți găsi modele dispuse sub formă de pătrat, cu patru cleme. Vor exista și modele ceva mai minimaliste, asemănătoare mufelor cu ieșire în serie. Punțile redresoare mai mici sunt adesea caracterizate prin tensiune și putere mai scăzute, motiv pentru care sunt potrivite pentru instalarea în sisteme electrice mici sau circuite integrate ale mașinilor.
  • Ofertele includ punți redresoare cu diverși parametri. Un pod monofazat poate fi o propunere bună. Poți achiziționa o versiune cu o tensiune maximă de 1000 V și un curent de conducție de 35 A. Daca ești în căutarea unei electronice eficiente, merită să iei în considerare achiziționarea unui model cu un curent de impuls maxim de 400 A și mai mult.

Puntea redresoare poate fi găsită și în unelte și echipamente de atelier. Unul dintre ele este echipamentul de sudare. Dacă echipamentul a fost deteriorat, merită să cumperi o punte redresoare potrivită pentru modelul respectiv de aparat. 

Înlocuirea punții redresoare – singur sau cu ajutorul profesioniștilor?

Echipamentul electric este un grup de dispozitive care includ modele care se pot defecta. Lucrările intense și, uneori, întreținerea necorespunzătoare a echipamentului pot duce la deteriorarea componentelor electronice delicate ascunse în interiorul carcasei. În astfel de cazuri, merită să iei în considerare achiziționarea pieselor deteriorate. Componentele electronice care pot fi deteriorate includ și punțile redresoare. Ele sunt responsabile pentru dirijarea curentului care curge prin contacte succesive.

Dacă bănuiești că acesta este motivul defecțiunii, ar trebui să iei în considerare schimbarea piesei, mai ales când ai o înțelegere de bază a ingineriei și sistemelor electrice. Mulți utilizatori sunt dispuși să întreprindă singuri reparațiile. Costurile unei astfel de proceduri sunt legate doar de achiziționarea piesei pe care dorești să o înlocuiești. Totuși, dacă nu ai cunoștințele și instrumentele necesare pentru a înlocui puntea redresoare, merită să apelezi la specialiști. 

Dacă ești în căutarea unor punți redresoare și a altor componente electrice de înaltă calitate, vizitează tme.eu și poți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *