Actualitate

Ce trebuie să ȘTII înainte să îți albești dinții

Vei avea un zambet stralucitor
Dantura adulta are o culoare galbuie sau usor cenusie, in niciun caz alb stralucitor, si adesea cu nuante inchise, cauzate de trecerea timpului peste smalt. Pe langa trecerea timpului, alimentele si lichidele pe care le mancam si bem, zi de zi, precum cafeaua, vinul si chiar sosul de soia, si care pot lasa pete vizibile pe dantura, sunt puternici influentatori ai pigmentului dentar.

Un zambet stralucitor, de un alb orbitor, nu este chiar cea mai naturala solutie (amintesc medicii specialisti in estetica dentara), de aceea este indicat sa iti asortezi dantura cu o nuanta adecvata culorii tenului si parului tau.

Unii oameni sunt mai sensibili decat altii
Oamenii au stiluri de viata si nevoi variate, de aceea abodarile dentare pot fi diferite. Chiar si modul cum arata gura ta si ce simte aceasta in contact cu un produs nou, pot fi criterii importante pentru produsul sau procedura dentara aleasa. Iritatii gingivale, dureri temporare sau sensibilitati ale dintilor pot fi doar cateva efecte secundare, aparute in urma nefolosirii produselor adecvate.

Trebuie sa stii ca este foarte diferit un tratament aplicat acasa fata de cel efectuat intr-un cabinet stomatologic. Medicul dentist va sti exact ceea ce vor dintii tai.

Exista posibilitatea sa ai sensibilitate dentara
Dupa tratamentul de albire, foarte multe persoane sunt predispuse la sensibilitate dentara, dar care, insa, dispare in timp. Cu toate acestea, poti evita acesta lucru, daca alegi aceasta procedura la timp. Cel mai bun moment pentru albirea dintilor este chiar dupa igienizarea profesionala, cand dintele este perfect curat. De asemenea, medicul dentist va sti daca ai nevoie de un agent de desensibilizare sau nu, care are rolul de a diminua si chiar elimina sensibilitatea dintilor.

Nu este indicat sa efectuezi prea multe tratamente de albire a dintilor
Apelarea de prea multe ori la albire dentara duce, in mod cert, la un rezultat opus celui dorit. Oricat de mare este obsesia pentru dinti albi stralucitori, grija pentru vitalitatea acestora trebuie sa primeze. Prin urmare, este indicat sa urmezi instructiunile unui medic expert in estetica dentara, iar procedura este indicata o data la doi ani.

Albirea dentara nu este permanenta
O albire dentara nu inseamna si un zambet perfect stralucitor, permanent. Desigur, intretinerea corespunzatoare, folosirea unor paste de dinti indicate de medicul specialist, precum si controlul periodic, sunt doar cateva dintre actiunile pe care trebuie sa le ai in vedere, imediat dupa efectuarea acestei proceduri. Cu toate acestea, rezultatele tratamentelor sunt diferite, acestea fiind durabile pana la 2 ani.

Unde poti avea parte de un tratament de albire a dintilor profesional? Clinica Trident pune la dispozitia pacientilor un centru de estetica dentara dotat cu cele mai moderne si eficiente echipamente si proceduri: de la albire cu lampa cu lumina LED, pana la gutiere de albire (cu aplicare la domiciliu). Procedura de albire a dintilor este facuta de medici experti in astfel de probleme dentare, care, cu ajutorul unor tehnologii moderne, ofera garantia unor dinti albi si stralucitori, cu pana la 6 nuante. 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.