Cea mai bună rețetă pentru clătitele – Cum se prepară delicioasele pancakes
Ingrediente
400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite rase praf copt
1/2 lingurita rasa bicarbonat
un varf sare
5 linguri zahar
zahar vanilat
6 linguri ulei
Mod de preparare
– Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.
– Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam foarte bine, iar galbenusurile le mixam (dar nu mult, cca 3 minute) cu un varf de sare.
– Amestecam laptele si uleiul si il adaugam galbenusurilor.
– Adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina, amestecam bine si adaugam la sfarsit albusurile, amestecand de jos in sus cu grija.
– Obtinem un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).
– Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stergem cu un servetel tot untul din tigaie. In acest fel, vom obtine pancakes cu o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii.
– Ungem tigaia cu unt o singura data, la inceput, cand ne apucam de prajit pancakes.
– In centrul tigaii incinse, adaugam cu ajutorul unui polonic, aluatul. Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru).
– In momentul in care apar primele basicute iar suprafata isi pierde luciul, intoarcem pancakesul pe cealalata parte.
– Le prajim in felul acesta pe toate. Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc.