Actualitate

Cea mai eficientă dietă pentru reducerea grăsimii viscerale, asociată cu afecțiuni cardiovasculare

Pentru asta, cercetătorii au folosit rezultatele scanărilor RMN pe întreg corpul a 278 de participanți obezi, detaliind distribuția grăsimii înainte de a ține dietă, în timpul dietei și după o perioadă de 18 luni după dietă pentru a analiza efectele a două regimuri specifice asupra distribuției grăsimilor.

S-a demonstrat că o dietă mediteraneană cu conținut scăzut de carbohidrați a avut un efect mai semnificativ asupra reducerii grăsimii în jurul ficatului (grăsime hepatică), a inimii și a pancreasului, comparativ cu dietele cu conținut scăzut de grăsimi. Echipa a observat, de asemenea, că exercițiul fizic moderat a redus gradul de obezitate centrală abdominală, un factor de risc cunoscut pentru dezvoltarea sindromului metabolic (asociat cu tensiune arterială crescută și colesterol) și asociat cu risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și boală arterială periferică).

Dieta mediteraneană, cea mai bună dietă a anului 2019
Reducerea grăsimii hepatice cu 30%, împreună cu scăderea în greutate reprezintă un aspect important al reducerii riscurilor de sănătate asociate cu obezitatea dintr-o perspectivă pe termen lung, potrivit cercetătorilor. Conținutul ridicat de grăsimi hepatice este asociat cu sindromul metabolic, diabetul de tip 2 și boala coronariană. Împreună cu scăderea în greutate, grăsimea din jurul inimii s-a redus cu 11% (reducerea volumului de aproape 70 cc), iar grăsimea viscerală s-a redus cu 25%. Între timp, grăsimea de pe și din jurul pancreasului a fost redusă cu numai 1 până la 2%.

Pe scurt, cercetătorii au descoperit că reducerea grăsimilor hepatice, nu doar în scopul scăderii în greutate într-un sens general, este mai importantă atunci când încercăm să reducem numeroasele riscuri asociate cu obezitatea. Grăsimea viscerală, care este metabolic activă, este grăsimea care înconjoară toate organele din organism, cel mai importante fiind ficatul, inima și intestinul. Acesta este cel mai periculos tip de grăsime și crește semnificativ riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și boală arterială periferică (PAD).

https://www.tabu.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *