Sănătate

Ceaiurile care te ajută să dormi uşor

Un somn liniştit înseamnă să te trezeşti a două zi odihnit, cu chef de viaţă şi de muncă.

Pentur a avea un somn liniştit, trebuie, în primul rând, să îţi creezi o atmosfera relaxantă. Această te va trimite imediat la somn. O baie fierbinte, lumina difuza, puţin ulei aromatic şi un film bun te ajută să adormi mai uşor.

Dacă nici aceste elemente nu îşi fac treaba, apelează la un ceai. Multe persoane ajung să ia medicamente pentru a adormi, însă un ceai este natural. În plus, nu creează dependenţă, iar acest lucru este cât se poate de important.

Acestea sunt cele mai bune ceaiuri pentru a adormi repede

Ceaiul de muşeţel are efect antispasmodic, antibacterian şi antiinflamator. În plus, ceaiul de muşeţel face minuni dacă ai probleme cu somnul şi are un rol de calmare.

Ceaiul de tei este, de asemenea, cunoscut pentru că le ajută pe persoanele care au tulburări de somn. Efectele sale relaxante nu pot fi contestate. Fiind un calmant natural, poţi apela la un ceai de tei ori de câte ori te simţi obosit şi nervos. Şi atunci când simtica te doare stomacul pe fond nervos, consumă-l cu încredere.

Citeşte şi: Cea mai neobişnuită metodă de a scapă de durerile de cap

Printre ceaiurile care te ajută să dormi uşor, se află şi ceaiul de valeriana. Acesta este perfect în cazul în care suferi de anxietate şi de insomnie. Pentru că nu da somnolenţă în timpul zilei şi te ajută să te relaxezi, poţi apela la valeriana şi sub formă de pastile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *