ActualitateExterne

Cerința urgentă a lui Kim Jong Un: s-a aflat la câteva ore după ce Casa Albă a declarat joi că regimul nord-coreean a furnizat Rusiei rachete balistice

Liderul Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei mai multor tipuri de vehicule de lansare de rachete, calificând-o drept o sarcină importantă în vederea pregătirii pentru o “confruntare militară” cu inamicul, a informat vineri presa de stat nord-coreeană, informează Reuters, citat de Agerpres.

Aflat în vizită la o fabrică ce produce transportoare-lansatoare (TEL), Kim a declarat că producerea diferitelor vehicule pentru arme tactice şi strategice constitue o sarcină cheie în stimularea descurajării războiului nuclear, a raportat agenţia de ştiri KCNA.

“Subliniind că poziţia şi rolul fabricii sunt foarte importante… având în vedere situaţia gravă prevalentă ce impune ca ţara să fie mai ferm pregătită pentru o confruntare militară cu inamicul, el a indicat sarcinile ce trebuie îndeplinite de fabrică”, conform sursei citate.

Ştirea a apărut la câteva ore după ce Casa Albă a declarat joi că regimul nord-coreean a furnizat recent Rusiei rachete balistice şi lansatoare pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei, dintre care unele au fost utilizate în acest scop.

Washingtonul acuză de luni de zile Phenianul că furnizează echipament militar Moscovei în schimbul sprijinului tehnic pentru îmbunătăţirea capacităţilor sale militare. Coreea de Nord a negat însă că ar transfera arme Rusiei.

În timpul unei importante reuniuni de partid săptămâna trecută, Kim Jong Un a ordonat armatei, industriei muniţiilor şi sectorului armelor nucleare să accelereze pregătirile de război deoarece politica SUA face ca un război să fie inevitabil.

“(Kim) a specificat planul imediat pentru producţia de varietăţi de TEL, planul de producţie pe termen lung şi sarcina capacităţii de producţie”, a mai informat KCNA

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *