Economie

Ceslav Ciuhrii despre casele și infrastructura care vor fi date în exploatare în 2024

Odată cu blocurile de locuit care vor fi date în exploatare în “Satul German” în anul 2024, își vor deschide ușile și Centrul de Fitness, Centrul de Tenis și Hotelul ibis styles. Dezvoltatorul “Satului German”, Ceslav Ciuhrii, spune într-un interviu pentru revista Business Class că avansează rapid și lucrările de construcție la clădirile școlii și a grădiniței. 

“Chiar dacă a fost nevoie să adaptăm strategia și să mergem cu pași mai mici, dar siguri, lucrările de construcție au loc conform graficului stabilit inițial și, așa cum am anunțat încă în ziua lansării proiectului, în 2024 vom da în exploatare primele locuințe. Deci criza sau stagnarea pe piață nu ne-au stricat planurile.  Mai mult, la moment se construiește și școala și grădinița, iar anul viitor vor fi date în exploatare și Centrul de Fitness, Centrul de Tenis și Hotelul ibis styles”, a spus Ciuhrii. 

Omul de afaceri care construiește cel mai mare cartier de locuit din Republica Moldova din ultimii 30 de ani, a vorbit și despre 3 factori importanți care conving că “Satul German” este un proiect de încredere. Primul este tendința chișinăuienilor de a se muta în zone mai liniștite, la case la sol sau în blocuri de locuit cu puține apartamente, în cartier cu infrastructură modernă. ““Satul German” vine să răspundă la o tendință care a apărut pe piață în pandemie și să propună oferta pe care oamenii o vor. Și nu are concurență deoarece, deocamdată, este singurul proiect imobiliar din Chișinău de acest fel și asemenea anvergură”, a menționat Ciuhrii. 

Doi. Temelia solidă a proiectului și investițiile și pregătirile pe care dezvoltatorul le face, încet, de aproape 6 ani. “Este un proiect cu temelie solidă, cu investiții serioase făcute încă până în momentul anunțării că vom construi acolo “Satul German”, cu cercetări, studii și eforturi mari din partea celor mai buni profesioniști”, explică dezvoltatorul.

Și trei, depășirea fără efecte negative mari a crizei de pe piața imobiliară. “Un lucru foarte optimist, oamenii au reînceput să investească mai activ în imobiliare. Cel puțin în “Satul German”, a anunțat Ciuhrii. 

Întrebat de ce oamenii ar trebui să aleagă o locuință în Satul German în loc de apartament în centru Chișinăului, Ceslav Ciuhrii a adus ca argumente principale evitarea aglomerației urbane, condiții bune oferite de o infrastructură construită de la zero, instituții de menire socială moderne alături de casă, la distanță de maxim 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta, și apartenență la o comunitate de locatari preocupată de ordine, liniște și de organizarea unei localități ca în Occident. “Noi punem accent deosebit și reușim să construim această comunitate”, a dat asigurări dezvoltatorul.  

“Satul German” este un cartier construit de la zero și inspirat din arhitectura, tendințele și organizarea suburbiilor moderne din Occident. Este situat pe bulevardul Dacia din capitală și va avea o infrastructură socială impresionantă:  școală cu profiluri artistic și sportiv, grădiniță cu teren pentru fiecare grupă de copii, centru de fitness cu 4 bazine: pentru nou-născuți, bazin semiolimpic pentru adolescenți, bazin semiolimpic pentru adulți și, ultimul bazin, de recreere. Va avea, de asemenea, Clubul de Tenis, cu 6 corturi acoperite cu suprafață hard, 2 dintre care vor fi centrale, cu tribune pentru 300 persoane, dar și 12 corturi de zgură, descoperite, 1 dintre care va fi central, cu tribune, semi-închis. Va mai avea Centru Comercial mare, Centru de Business și hotel, multe spații verzi, parc, zone de recreere și o rețea bogată de piste pentru bicicliști. Ocupă 800 mii mp, va avea 38 de blocuri de până la șase etaje și 800 de vile: locuințe de tip duplex, townhouse, case individuale cu unu și două niveluri. Este construit pentru circa 5000 de locuitori.  Mai multe informații despre proiect, tipurile de locuințe și oferte găsiți la Departamentul Vânzări – +373 22 99 11 11, +373 78 99 22 11, email – sales@satulgerman.md.

Sursa: businessclass.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *