Actualitate

Ceslav Ciuhrii, despre educația financiară a copiilor: “Nu pregăti drumul pentru copil, ci pregătește copilul pentru drum”

Unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori de succes din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii, a vorbit într-un interviu pentru emisiunea lui Dumitru Ciorici, Playground, de ce nu crede în criptovalută și de ce este importantă educația financiară a copiilor.

Ciuhrii consideră criptovaluta o idee bună, doar că deocamdată e mai înțelept să fii doar spectator, nu și investitor. “Eu cred că majoritatea nu înțeleg ce înseamnă, de fapt, criptovaluta. Când ajungi să înțelegi ce este, nu prea ai motive să crezi în ea. Atunci când ai o valută care nu este reglementată de Banca Centrală și nu are acoperire de stat, este cam periculos. Și nu m-aș apuca să fac aceste experimente pe banii mei”, a spus antreprenorul.

În opinia sa, criptovaluta va servi ca idee pentru viitorul monedelor naționale. “Atunci când vor fi acoperite de stat, lumea va avea încredere și va ști cu siguranță că aceste monede sunt sigure și nu poate să aibă o fluctuație atât de mare”, a explicat Ciuhrii.

Tot în cadrul interviului, Ciuhrii a mai vorbit și despre importanța educației financiare a copiiilor, dând propriul său exemplu. “Atunci când avem posibilitate să le oferim copiilor tot ceea de ce au nevoie, ei devin vulnerabili pentru că nu mai au motivație. Și eu m-am străduit să-i fac pe copiii mei să vrea să dezvolte singuri ceva, să nu se bazeze pe mine. Pentru că tot ce avem astăzi putem să pierdem într-o zi, și istoria ne arată că au fost multe cazuri atunci când părinții erau bogați și copiii au ajuns să risipească toți banii și să ajungă nefericiți”, a spus Ciuhrii, citând proverbul “Nu pregăti drumul pentru copil, ci pregătește copilul pentru drum”.

Reamintim, Ceslav Ciuhrii este un cunoscut antreprenor moldovean cu afaceri în domeniile imobiliar și Horeca în Republica Moldova. El are, de asemenea, o importantă afacere în domeniul farmaceutic, cu unitate de producere în țara noastră și cu filiale în mai multe țări din regiune, inclusiv în România. Ciuhrii este antreprenorul care construiește la periferia capitalei, pe bulevardul Dacia, de la zero, “Satul German”, un cartier după modelul suburbiilor din orașele europene, cu școală, grădiniță, spital, centru de fitness și comercial, parcuri și alte facilități. “Satul German” este considerat cel mai mare proiect imobiliar din Republica Moldova din ultimii 30 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *