Externe

China a pus capăt politicii unui singur copil

Această decizie controversată a fost adoptată în 1979 pentru a încetini rata de creștere a populației. Se estimează că această măsură a prevenit nașterea a aproximativ 400 de milioane de oameni. Cu toate aceste, presiunile pentru schimbarea legii a venit în fondul îmbătrânirii populației, anunță BBC.

Cuplurile care au încălcat politica de a avea doar un copil s-au confruntat cu o varietate de pedepse, de la amenzi și pierderi de muncă, până la avorturi forțate.

De-a lungul timpului, această politică nu a fost atât de severă în unele provincii, iar demografii și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește creșterea costurilor sociale și numărul în descreștere a forței de muncă.

Partidul Comunist a început să modifice această normă acum doi ani, permițând cuplurilor cu un copil, să îl conceapă pe al doilea.

Decizia de a permite familiilor să aibă doi copii a fost luată pentru „a îmbunătăți dezvoltarea echilibrată a populației” și de a face față cu numărul mare a populației în curs de îmbătrânire. În prezent, 30 la sută din populația Chinei are peste 50 de ani.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *