Actualitate

CHINEZII își doresc o COLABORARE cu R. Moldova în domeniul tehnologiei INFORMAȚIONALE și COMUNICAȚIILOR

Reprezentanţii companiei respective au avut o întrevedere cu ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip, în care s-a discutat despre stadiul actual al colaborării moldo-chineze şi posibilitatea iniţierii cooperării pe diferite proiecte în domeniul TIC, scrie IPN.

Potrivit unei informaţii difuzată de MTIC, Guvernul de la Chişinău este la etapa de pregătire pentru semnarea unui memorandum cu ministerul chinez de ramură. „Acest acord va crea un teren propice pentru dezvoltarea colaborării bilaterale pe segmentul TIC”, a menţionat ministrul Pavel Filip.

Potrivit oficialului, guvernul îşi propune să asigure condiţii benefice pentru investirea în acest sector. În acest sens, a fost aprobată Strategia Moldova Digitală 2020, se lucrează asupra Strategiei de competitivitate a industriei IT, a proiectului de lege privind parcurile IT şi sistemul unic de urgenţă-112, a concretizat Pavel Filip.

Liu Jun,vicepreşedintele AVIC International Holding Corporation, a apreciat pozitiv politicile promovate de Republica Moldova şi s-a arătat interesat de colaborare.

AVIC International Holding Corporation este specializată în aviaţie internaţională, comerţ şi logistică, produse de consum şi inovaţionale, dezvoltarea resurselor. Compania deţine active în valoare de 28,8 miliarde de dolari, are reprezentanţe în peste 40 de ţări şi deserveşte clienţi din peste 180 de state. 

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *