Cultură

Chisinau Drum Day, ajuns la a doua editie

Mai multi muzicieni si-au etalat, vinerea trecuta, talentul interpretativ in stilurile jazz, funk, classic, ethno si rock intr-un megashow – „Chisinau Drum Day”, festivalul tobosarilor si percutionistilor, ajuns la a doua editie. Evenimentul s-a desfasurat la Teatrul National „M. Eminescu” din Chisinau.

Festivalul, organizat de Dorel Burlacu („Trigon”) si Compania „Art Directie”, le-a oferit participantilor posibilitatea de a-si concentra interpretarea in format solo, in cadrul unei orchestre si cu un grup restrans de muzicieni. Este o sansa pentru ei de a-si prezenta proiectele de autor, expunandu-si conceptul muzical si maniera de interpretare. Astfel, pe scena Nationalului au urcat nume celebre ale muzicii autohtone – formatia vocala „Univox”, tobosarul Iaroslav Badismanschi, dar si artisti talentati aflati la inceput de cale, bunaoara percutionista Ina Spanu.

„Festivalul nu este o competitie intre tobosari, ci mai degraba un show in care sunetul si lumina, prezentarea artistica si improvizatia pun in valoare maiestria interpretarii instrumentale de percutie, indiferent de genul muzicii”, a precizat Dorel Burlacu. „Ideea desfasurarii unui astfel de festival a aparut spontan. In lume se organizeaza de mult astfel de concerte si publicul ramane incantat. „Show-ul de la noi este axat pe o arta filosofica a interpretarii muzicale, iar cele din strainatate sunt mai mult artificiale, dupa maniera lor de prezentare”, a adaugat Burlacu.

Potrivit organizatorului, „Chisinau Drum Day” va avea loc in fiecare an. Finalul editiei recente a fost incununat de un gest de caritate din partea organizatorilor si sponsorilor – un set de instrumente de percutie profesioniste va ajunge la cei care au cu adevarat nevoie de ele.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *