Actualitate

Chișinăul solicită OMS să desfășoare o vizită de constatare în regiunea transnistreană. Lesnic, îngrijorată de încălcarea drepturilor omului în criza Covid-19

Solicitarea vine după ce OSCE a informat despre lipsa planurilor de convocare a reuniunii în format 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean, cerută de Chișinău, la care să fie examinată situația COVID-19 și aspectele de sănătate în regiune. Astfel, Biroul Politici de Reintegrare face uz de instrumente alternative celor consacrate istoric pentru a se informa despre realitățile crizei pandemice și respectarea drepturilor omului în materie de sănătate în regiunea transnistreană.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a subliniat că agenda prioritară pe durata situației de urgență prevede identificarea unui echilibru de sănătate și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, care include și starea sănătății populației din regiunea transnistreană, unde locuiesc aproximativ 320 mii de cetățeni moldoveni.

„Constatăm cu îngrijorare că autoizolarea regiunii transnistrene și împiedicarea liberii circulații în corelare cu accesul la asistență medicală a cetățenilor moldoveni asigurați medical de către Republica Moldova, precum și corectitudinea datelor și informațiilor din teren afectează grav drepturile omului, precum și managementul riscurilor în condițiile pandemiei”, a spus Cristina Lesnic.

https://www.realitatea.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *