ActualitateExterne

Cinci persoane au fost reținute în Franța în cadrul unei operațiuni antiteroriste

Cinci persoane au fost reținute în Franța în cadrul unei operațiuni antiteroriste

Cinci persoane au fost reținute, vineri, în Franța în cadrul unei operațiuni antiteroriste, a anunțat procurorul antiterorism al țării într-un comunicat citat de Reuters, conform Agerpres.

Procurorul nu a oferit mai multe detalii despre cei arestați.

Anterior, presa franceză a relatat că arestările au avut loc în Meurthe-et-Moselle, în estul Franței.

Potrivit L’Est Républicain, suspecții au fost reținuți în cadrul unei anchete privind o asociație teroristă criminală.

În cazurile de terorism, custodia poliției poate dura până la 96 de ore. Aceasta poate fi prelungită la 144 de ore în caz de risc terorist iminent.

Reșinerile au loc în contextul în care ministrul de interne Gérald Darmanin le-a cerut vineri prefecților să “mențină o vigilență extremă” în timpul sărbătorilor de Crăciun și Epifanie, din cauza “nivelului foarte ridicat al amenințării teroriste care continuă să existe”.

Atenționarea ministrului a fost făcută în contextul în care Franța a activat la 13 octombrie cel mai înalt nivel al măsurilor de urgență antiteroriste Vigipirate, în urma asasinării lui Dominique Bernard, profesor de franceză la un liceu din Arras, care a fost înjunghiat de un fost elev radicalizat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *