Actualitate

Cine l-ar fi „ucis” pe Kim Kong-un, dictatorul din Coreea de Nord. „I-au tremurat mâinile”

În presa din toată lumea circulă informații potrivit cărora dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, este mort sau în stare vegetativă în urma unei proceduri chirurgicale pe cord.

Sursele citate de o revistă din Japonia susțin că o procedură de implantare a unui stent a decurs prost întrucât medicului i-au tremurat mâinile în timpul operației, acesta fiind supus constant unui tir de întrebări privind sănătatea liderului suprem.

Zvonurile care privesc starea de sănătate a lui Kim Jong-un au apărut întrucât acesta a ratat aniversarea zilei de naștere a regretatului său bunic și a fondatorului țării, Kim Il-sung, pe 15 aprilie.

O revistă săptămânală japoneză, Shukan Gendai, susține că liderul Koreei de Nord se află într-o „stare vegetativă”, după o procedură de implantare a unui stent la inimă care a fost greșit realizată. Citând un medic chinez care ar fi fost trimis la Pyongyang pentru a-l trata pe liderul suprem, revista sugerează că s-a întârziat în aplicarea procedurii medicale, ceea ce i-a agravat starea.

Conform altor rapoarte, atribuite unor surse ale partidului comunist din Beijing, echipa de medici chinezi a fost trimisă în Koreea de Nord după o operație pe cord eșuată, însă aceștia nu l-au mai putut salva. Potrivit surselor, Kim a fost dus la spital la începutul lunii aprilie, după ce a căzut și și-a apăsat pieptul în timp ce se afla într-o vizită în mediul rural.

Kim, despre care se crede că are 36 de ani, nu a fost văzut în public de pe 11 aprilie, când a condus o întâlnire Politburo, transmite Mirror.co.uk.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *