Economie

Comerțul cu România a CRESCUT cu 50% anul trecut

Astfel, în anul 2011, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România a constituit circa 950 milioane de dolari americani şi a fost mai mare cu peste 50 la sută, comparativ cu anul 2010. În aceeaşi perioadă, exportul de mărfuri autohtone în România a fost estimat la 376,4 mln dolari SUA sau cu 52,8 procente mai mult faţă de anul 2010. Totodată, importul din România pe piaţa autohtonă a constituit 574,2 mln dolari SUA, ceea ce este cu 48,5% mai mult în raport cu anul 2010. Datele statistice respective nu includ şi raioanele din stînga Nistrului.

În acelaşi timp, potrivit Biroului de presă al Ambasadei României la Chişinău, comerţul total al României cu Republica Moldova, în anul 2011, a fost în valoare de 1,13 miliarde dolari, dintre care exporturi româneşti 786,3 milioane dolari SUA, în creştere cu 28,5 procente, şi importuri din Republica Moldova în România de 347,7 milioane dolari SUA, în ascendenţă cu 86%.

Conform sursei citate, Republica Moldova este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României din afara Uniunii Europene, exportul românesc pe această piaţă fiind pe locul şase, după exporturile în state precum Turcia, Federaţia Rusă, Ucraina etc., notează MOLDPRES.

Via Moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *