ROMÂNIA

Comoara descoperită de doi români într-o pădure. Au aparținut strămoșilor noștri

Comoara peste care au dat doi români la o margine de pădure. „Au aparținut strămoșilor noștri”, sunt de părere cei doi bărbați care sunt căutători autorizaţi. Ambii au rămas plăcut impresionați de avuția găsită în pământ.

Florin și Octavian sunt doi români care au făcut o descoperire neașteptată la limita dintre pădure și câmp. Cei doi au scos din pământ două comori în aceeași zi și acum cred că este vorba de un tezaur de-al strămoșilor noștri.

Bărbații au găsit lângă pădurea de lângă Crevedia Mare – Giurgiu aproape 200 de monede. Prima dată detectorul de metale i-a ajutat pe cei doi asociați să descopere aproape 60 de taleri care aparțin din secolele XVII-XVIII.

Ulterior, în drumul spre maşină, unul dintre căutătorii autorizați a dat peste o ulcică plină cu peste 130 de bani. Se crede că aceștia sunt mult mai valoroşi decât primii, dar urmează să fie expertizați de persoane autorizate.

„Prima dată am găsit o monedă care era efectiv în drum, iar după ce am găsit moneda şi a fost efectiv un sentiment wow, monede de genul acesta n-am găsit niciodată. Sentimentul este unic, vă daţi seama.

O trăire maximă, nu ştiu dacă o să mai resimt vreodată să ai în mână nişte unelte sau monede, în cazul de faţă, care au aparţinut strămoşilor noştri, este unic sentimentul”, a declarat Octavian pentru observatornews.ro.

Florin și Octavian, recompensați pentru comoara găsită

„În jurul la 130 de drachme dacice, e model adâncata şi vârtejul, secolul II-I Înainte de Hristos. Dacii s-au apucat să îngroape în acelaşi loc cu turcii. E pădure fantastică aici.

Niciodată în istorie până acum nu am mai auzit de două tezaure în aceeaşi pădure, în aceeaşi zi, la interval de două ore şi la o distanţă de două mii de ani între ele”, a completat Florin, mai arată sursa citată anterior.

Florin și Octavian primesc o recompensă de 30-40% din valoarea artefactelor găsite. Legea spune că în cazul descoperirilor de excepție se mai adaugă 15 procente, ceea ce înseamnă că urmează să fie anunțați de istoricii de la muzeul județean de valoarea comorii lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *