Actualitate

Comuniștii ruși vor recunoașterea independenței zonelor ocupate din Donbas

Proiectul, întocmit de comuniști, spune că Rusia a participat la soluționarea pașnică a conflictului din Donbass, iar din 2014 trimite ajutoare umanitare spre RPD și LPR. 

În ultimii ani, în republicile nerecunoscute, notează autorii proiectului de recurs, „s-au construit organisme și state democratice cu toate atributele puterii legitime”. Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse vine cu un apel către Vladimir Vladimirovici, cu o solicitare de a analiza problema recunoașterii de către Federația Rusă a Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk ca state independente, suverane și independente.

Comuniștii consideră că recunoașterea DNR și LNR este „rezonabilă și justificată moral” și va crea temeiuri pentru asigurarea garanțiilor de securitate și protejarea popoarelor de amenințările externe, scrie presa Rusă.

Unul dintre autorii proiectului, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI, Leonid Kalashnikov, a declarat pentru Interfax că Partidul Comunist al Federației Ruse, introducând un astfel de proiect de rezoluție, și-a îndeplinit promisiunile electorale.

„Printre sloganurile electorale ale Partidului Comunist a fost o promisiune de a căuta recunoașterea DPR și LPR, iar acum implementăm acest lucru”, a spus el.

Republicile Populare Donețk și Lugansk și-au declarat independența față de Ucraina în mai 2014, după ce majoritatea participanților la referendumurile organizate în regiuni au susținut adoptarea actelor de autodeterminare pentru DNR și LNR.

Din punct de vedere diplomatic, ambele republici din Donbass sunt recunoscute doar de Osetia de Sud, stat parțial recunoscut în Transcaucazia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *