Actualitate

Condiții UMILITOARE la creditul rusesc – 150% penalitate pentru întârzierea plății și Moldova se OBLIGĂ să dea banii companiilor rusești

„Nu sunt expert în domeniu, dar înțeleg că pretinsul ajutor din partea Federației Ruse cu care se laudă președintele de fapt e un Credit pe 10-20 ani cu achitarea unei dobânzi de 2% anual”, scrie deputatul Liviu Vovc.

Mă îngrijorează încă 2 articole din acordul semnat astăzi. Las experții să se expună.

P.S. în caz de neplată în termen de 10 zile a ratei se achită 150% penalitate? Sau eu nu înțeleg corect d. Dodon?

Update Victor Pogolsa

1. Una din condiții este " asigurarea accesului companiilor înregistrate în F. Rusă la licitațiile de stat pentru procurarea serviciilor și mărfurilor".
Realizarea acestei condiții, nu este alt ceva, de cît să oblige R. Moldova să finanțeze anumite persoane sau posibil o anumită regiune!!!!

2. Nu este clară condiția, în cazul ne rambursării în termen a creditului acordat, la capitolul următor: urmează a fi achitate o penalizare suplimentară procentului de bază în mărime de 150% din procentul de 2% anual, dar aceste 3% penalizare le achităm pentru fiecare zi de reținere, nu este clar… (Ar fi cam 6 Miloane lei zilnic)

Dacă da, ATUNCI ESTE FOARTE GRAV!!!!! Mai ales că la 180 de zile reținere, Rusia are dreptul să solicite întreaga sumă a fi achitată!!
Devenim O PRADĂ UȘOARĂ!!!
 

Liviu Vovc / https://www.facebook.com/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *