Actualitate

Consiliul Municipal Bălți cere ajutorul Guvernului și Parlamentului în soluționarea problemei deșeurilor din oraș

Consilierii au recunoscut că nu sunt în stare să gestioneze problema deșeurilor, dar pasează responsabilitatea pentru situația dezastruoasă companiei private care până în luna decembrie se ocupa de colectarea și evacuarea gunoiului din oraș.

Din cauza datoriilor, agentul economic, care gestionează și poligonul de stocare a deșeurilor menajere, oprește accesul camioanelor trimise de municipalitate. Primarul interimar Leonid Babii, care în ultima sa zi de muncă a convocat ședința comisiei pentru situații de urgență, a recunoscut că datoriile există. Potrivit lui, restanțele sunt de aproximativ 300 de mii de lei, iar compania cere acum și plată în avans, ca să fie sigură că primăria își va onora angajamentele contractuale.

Amintim că scandalul deșeurilor de la Bălți a luat amploare la sfârșitul anului trecut, iar primarul interimar de atunci, Igor Șeremet, a cerut, sub presiunea oamenilor, ajutorul Guvernului pentru a face curățenie în oraș.

Ulterior, Șeremet a demisionat din cauza presiunilor primarului Renato Usatîi, care de la Moscova dă indicații prin Skype funcționarilor din Bălți. La scurt timp, au plecat din funcții și mai mulți șefi de direcții, inclusiv Serghei Pcela, responsabil pentru evacuarea deșeurilor. Toți l-au acuzat pe Usatîi de presiuni.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *