Construcție de Cartea Recordurilor la Timișoara – pod de sticle de plastic
Podul va fi instalat în zona restaurantului Flora. “cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff România. Recordul precedent a fost stabilit în 2011 în Lituania și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.
Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru este cauzat în principal de depozitările ilegale și necontrolate a deșeurilor în zonele inundabile și în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deșeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundațiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile și lacurile din România și din întreaga lume.
Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puțin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea inițial. Construcția va fi ridicată între 3 -5 iunie, urmând ca odată inaugurată, de Ziua Mondială a Mediului, să fie accesibilă pentru două săptămâni. Organizarea proiectului implică multe direcții, de la arhitectură și design, la comunicare, foto, video și evenimente culturale, dar și construirea propriu-zisă.
Vă puteţi înscrie ca voluntar, atât pentru acţiunile conexe cât şi pentru colectarea de pet-uri.Puteţi ajuta organizatorii să adune cele 100.000 de pet-uri. Puteţi să le aduceţi curate, neturtite și cu dop, în fiecare zi, între orele 18.00 – 20.00, “La Căpițe”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, începând de luni, 5 mai.
EcoStuff speră să implice cât mai mulți voluntari, organizații și companii. Organizatorii caută în acest moment o soluție sau un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și una pentru iluminatul artistic al acestuia. Urmărește evoluția proiectului pe Facebook: http://ecostuff.ro/cu-podu. “cu.podu” este susținut până în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timișoara și “La Căpițe”
Mai multe informaţii, dar şi datele pentru înscrieri, găsiţi pe www.ecostuff.ro.
Sursa: tion.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!