Internațional

Contrabandă cu ţigări de provenienţă moldovenească: Primar şi doi poliţişti români de frontieră, reținuți în urma perchezițiilor din România

La cele 77 de percheziţii care au avut loc, luni, 11 noiembrie, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Timiş au participat 265 poliţişti de frontieră de la Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, sub coordonarea DIICOT-Serviciul teritorial Botoşani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acţiunea vizează două dosare privind grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări şi care acţionau în zona de nord a judeţului Botosani, la graniţa cu Republica Molodova şi Ucraina, iar procurorii DIICOT spun că în acest dosar sunt vizaţi şi doi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un primar al unei comune din Botoşani.

Astfel, în cazul unui dosar, sunt suspectate 24 de persoane care s-au constituit în două grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova şi care ar fi comercializat ilegal, în jumătate de an, peste 234.000 de pachete de ţigări.

În perioada iunie – noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi introdus ilegal în ţară, preluat, transportat, depozitat şi vândut peste 178.851 de pachete de ţigări de provenienţă moldovenească, de diferite mărci.

Într-un alt dosar, 52 de persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT că au introdus ilegal în ţară şi apoi au vândut, ţigări de contrabandă provenite din Ucraina şi Republica Moldova.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit că în perioada 2012- 2013, pe raza judeţului Botoşani, şapte grupuri organizate infracţionale, cu conexiuni între ele, au introdus în ţară, prin contrabandă, peste râul Prut, importante cantităţi de ţigări, pe care, ulterior, le-au vândut.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit identificarea şi indisponibilizarea a 16 transporturi de ţigări, totalizând 76.885 de pachete, care urmau să fie valorificate, în mod ilegal, în ţară.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *