Actualitate

Contrabandă cu valută din UE. Trei bărbați, reținuți de poliție, printre care și directorul unei companii din Orhei

Oamenii legii anunță că au deconspirat o rețea infracțională cu activitate în contrabandă valutară, de la care au fost ridicați circa $400.000. Astfel, potrivit informațiilor, fapta de contrabandă a fost deconspirată în seara de joi, în flagrant, la intrarea în țară prin Cahul, transmite Realitatea.md.

„Au urmat mai multe percheziții, în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate mai multe sume de bani, care totalizat cifrează circa 400.000 dolari americani, într-o schemă mai amplă de contrabandă de milioane de dolari americani”.

Conform notei informative emise de PCCCOCS, în schemă au fost implicați trei bărbați, reținuți pentru 72 de ore.

„Figurantul principal este directorul companiei de transport din Orhei, cu vârsta de 60 de ani, care circula în calitate de pasager în mijlocul de transport vizat și care, deci, intra în țară cu sumele de bani nedeclarate. Potrivit datelor din dosarul penal, banii erau ulterior livrați celorlalți doi bărbați din Odesa, Ucraina reținuți cu vârste de 26 și, respectiv, 27 de ani”.

De asemenea, responsabilii spun că actualmente, nu este cunoscut scopul folosirii ulterioare a banilor transportați în țară prin contrabandă.

„Banii ridicați urmează să fie indisponibilizați, iar procurorii PCCOCS vor determina necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința celor trei”.

Urmărirea penală continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni, timp în care cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *