Ultima oră

Controlul calităţii producţiei vinicole exportate în Rusia a fost înăsprit

Potrivit acestuia, acum, certificarea vinurilor pentru export în Federaţia Rusă va fi asigurată doar în baza protocoalelor de cercetare a Centrului Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice. Decizia a fost luată după ce Serviciul sanitar rus a acuzat Chișinăul că nu ar întreprinde măsuri în vederea creării unui sistem naţional de control al calităţii produselor.

Săptămâna trecută, Rosselhoznadzor a anunţat că 20 de tone de mere moldoveneşti sunt rebutate pentru că ar conţine pesticide şi nitraţi care depăşesc norma admisă. Vasile Bumacov a menționat că urma să fie efectuată o expertiză care nu a mai fost făcută deoarece merele nu s-au întors în Republica Moldova.

Amintim că săptămâna aceasta Serviciul sanitar rus „Rospotrebnadzor” a blocat și un lot de peste 24 de mii de sticle de divin „Barza Albă”, pe motiv că nu ar corespunde normelor sanitare. „Rospotrebnadzor” notează că autorităţile de la Chişinău nu au luat în serios atenţionările anterioare și că acest lucru ar putea duce la repetarea situaţiei din 2006, când a fost blocat accesul vinurilor moldoveneşti pe piaţa din Rusia.
 
Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *