Actualitate

Copil de 12 ani, mort de infarct după ce a jucat neîntrerupt, ore în șir, un joc video

Un băiat în vârstă de doar 12 ani din Egipt a murit de infarct după ce a jucat ore în șir un joc video popular online. Părinții copilului l-au găsit în camera lui, lipsit de viață, cu jocul PlayerUnknown’s Battlegrounds încă rulând pe mobilul lui, informează egyptindependent.com.

Copilul a fost dus la spitalul Al-Salam din Port Said cu o ambulanță, departamentul de urgență de la Direcția de Sănătate confirmând că băiatul a murit înainte de a ajunge la spital.

Procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Presa locală spune că băiatul – supraponderal – se jucase ore întregi, fără pauză, pe telefon. Medicii au stabilit că infarctul a survenit în urma unei creșteri accelerate a tensiunii arteriale.

După moartea copilului, Centrul Al-Azhar a lansat un avertisment cu privire la riscul reprezentat de jocurile video, așa cum este și PlayerUnknown’s Battlegrounds, care le provoacă dependență copiilor.

Specialiștii centrului spun că, deși jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența. Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, le exploatează partea competitivă, pentru că doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc. Centrul a făcut, de asemenea, un apel către părinți, profesori și lideri religioși din Egipt să conștientizeze riscurile și să le controleze copiilor activitățile online.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *