Actualitate

Copil mort după slujba de botez. Preotul a încercat să-l resusciteze în mijlocul bisericii

 Un bebeluş de o lună din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, a murit în condiţii suspecte, după slujba de botez. Băieţelul în vârstă de o lună şi-a pierdut viaţa sâmbătă, 16 septembrie, în cursul după-amiezii.

Copilul a început să se simtă rău în timp ce se afla în biserica din localitatea Curături, acolo unde urma să fie botezat. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean, martorii au sunat la 112 şi au anunţat că copilul prezintă dificultăţi de respiraţie.

„Sâmbătă, prin apel la 112 la ora 17.07, SAJ Iaşi a fost solicitat să intervină la biserica din Curături pentru un sugar de o lună care prezenta dispnee, adică dificultăţi de respiraţie. La locul solicitării a fost dirijat un echipaj SAJ de tip C2, cu medic, care s-a întâlnit pe drum cu o maşină în care se afla sugarul. Bebeluşul a fost preluat de echipajul nostru care a constatat că pacientul prezintă cianoză, lipsă respiraţie şi lipsă puls. Medicul a început imediat manevrele de resuscitare, copilul a fost intubat şi ventilat mecanic şi transportat în curs de resuscitare către Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iaşi”, a precizat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Biserica din Curături este cea în care a avut loc evenimentul nefericit FOTO MMB

Reprezentanţii UPU de la spitalul ieşean au declarat că medicii urgentişti au continuat manevrele de resuscitare câteva zeci de minute, însă fără rezultat. „Pacientul a ajuns în UPU în stop cardio-respirator, în curs de resuscitare. Manevrele au continuat în UPU, dar fără rezultat. Medicina Legală va stabili cauzele decesului”, a arătat dr. Tamara Solange Roşu, şefa UPU de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”.

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi pentru a interveni sâmbătă, 16 septembrie, în jurul orei 17.00, în localitatea Curături. Potrivit datelor adunate de către oamenii legii, bebeluşul de o lună ar fi plâns încă dinainte de a intra în Biserică, din acest motiv părinţii hrănindu-l cu lapte.

Biserica din Curături este cea în care a avut loc evenimentul nefericit FOTO MMB
    
Copilul a continuat să plângă şi în timpul evenimentului religios, cei prezenţi la eveniment constatând că acesta se simte rău imediat după ce acesta a fost botezat de către preot. Acesta din urmă ar fi fost cel care a început manevrele de resuscitare, în biserică, înainte ca intervenţia medicilor. 
 
„În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei şi, în funcţie de rezultate, se vor dispune măsurile legale”, ne-a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Rezultatele ce urmează a fi furnizate de către Institutul de Medicină Legală vor releva care au fost condiţiile în care a decedat bebeluşul.

adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.