Actualitate

Cristian Rizea – sancționat cu o amendă, pentru calomnie în adresa Angelei Gonța

„N-am nicio plăcere, dar am depus totuși o plângere la poliție pe numele lui Rizea care lansează în spațiul public calomnii la adresa mea. Sper să nu fugă de ședințe așa cum a fugit din România, unde a fost condamnat penal”, anunța atunci Angela Gonța.

Deocamdată, nu se știe care este valoarea amenzii aplicate lui Rizea. Avocații jurnalistei nu au primit până în acest moment înștiințarea oficială cu privire la sancțiunea aplicată. Nu am reușit să aflăm informații nici de la executorul judecătoresc, care nu ne-a răspuns la apelul telefonic. Potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, calomnia se sancționează cu o amendă cuprinsă între 48 și 72 de unități convenționale, adică între 2400 și 3600 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore, transmite punctul.md.

De asemenea, jurnalista TV8 i-a mai transmis lui Rizea și o cerere de chemare în judecată privind apărarea onoarei și demnității, care se află încă la etapa de examinare. Totodată, prezentatoarea a înregistrat și o sesizare la Procuratura Generală privind interceptarea discuțiilor sale la telefon.

Angela Gonța solicită atragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile de săvârșirea infracțiunii de violare a dreptului la secretul convorbirilor telefonice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *