ActualitateExterne

Viktor Orban a intrat în colimatorul SUA: critici dure de la Washington pentru Ungaria

Statele Unite au denunţat miercuri legea ungară privind “protecţia suveranităţii naţionale”, considerând-o “incompatibilă cu statul de drept”, transmite AFP, informează Agerpres.

Parlamentul Ungariei a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri prin care se înfiinţează o autoritate de supraveghere responsabilă cu împiedicarea “interferenţelor străine” în procesul electoral şi se instituie pedepse cu închisoarea.

Viktor Orban vrea să doboare opoziția

Menit să “protejeze suveranitatea” Ungariei, acest pachet legislativ este perceput de criticii prim-ministrului naţionalist Viktor Orban ca o nouă ofensivă de a reduce la tăcere forţele de opoziţie.

“Statele Unite sunt preocupate de decizia guvernului ungar de a promulga astăzi o nouă lege care oferă guvernului ungar instrumente draconice ce pot fi folosite pentru a intimida şi pedepsi persoane ale căror opinii nu sunt împărtăşite de partidul la putere” Fidesz, a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller, citat într-un comunicat de presă.

“Această nouă lege este incompatibilă cu valorile noastre comune ale democraţiei, libertăţii individuale şi statului de drept”, a adăugat el.

Mai multe ONG-uri pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunţat dorinţa guvernului ungar de a “reduce la tăcere vocile critice” prin adoptarea acestei legi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Viktor Orban, si Nehammer oamenii rusilor in mijlocul Europei !
    Doua jigodii care viseaza la fostul imperiu austro-unguresc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *