Actualitate

Critici dure la adresa lui Valeriu Munteanu (Uniunea Salvați Basarabia) – pune accent pe ortodoxie deși vine dintr-un partid liberal

Igor Boțan: „Eu cred că aici contează foarte mult personalitatea dlui Valeriu Munteanu. Este un om foarte tânăr, dacă spunem așa, dar deja e foarte experimentat – a fost deputat în câteva legislaturi, a fost ministru al Mediului în Republica Moldova și a demonstrat că are o capacitate demnă de invidiat, învață din mers. Pe lângă faptul că este jurist, și este un jurist foarte bun, iată, a demonstrat, de exemplu, în funcția ministru că poate produce ceea ce așteaptă toată lumea – politici în domeniu, deși, trebuie să recunoaștem că domeniul pe care l-a controlat Valeriu Munteanu acum se află într-o stare deplorabilă, dar, cel puțin, toată lumea își amintește că, în 2016, Valeriu Munteanu a scos la suprafață o mulțime de nereguli în domeniu, cu tăieri de păduri, cu furturi din bunul public în cadrul acestui segment și a făcut o analiză pertinentă, din punctul meu de vedere, a stării deplorabile din domeniu. Nu știu dacă mai e nevoie de un partid unionist.

Într-adevăr, această formațiune devine a 14-a formațiune unionistă, declarată deschis unionistă. Din 46 de partide politice din Republica Moldova, iată că avem 14 care promovează unionismul. Ceea ce m-a mirat la Valeriu Munteanu este că insistă pe geopolitică, deci vede problema Unirii ca o problemă pur geopolitică și pune accentul pe conservatorism, a dedicat în discursul domniei sale destul de mult timp rolului Bisericii Ortodoxe Române, Mitropoliei Basarabiei pentru a combate influența rusească prin intermediul, hai să spunem așa, Bisericii Ortodoxe Ruse. Acest lucru cumva este straniu, pentru că Valeriu Munteanu vine dintr-un partid liberal și, probabil, accentele puse preponderent pe rolul Bisericii oarecum stârnesc nedumerire”.

europalibera.org
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *