Actualitate

CSM din nou, a amânat, examinarea demersului lui Robu cu privire la urmărirea penală a unui judecător

În cadrul ședinței extraordinare a CSM din 29 octombrie, membrii Consiliului au examinat demersul lui Dumitru Robu cu privire la urmărirea penală a unui judecător. Solicitarea a fost făcută, pentru prima oară, pe 16 noiembrie, potrivit punctul.md.

CSM a decis atunci să apeleze la inspecția judiciară, cu toate că un alt demers al procurorului general interimar în privința unui judecător a fost aprobat în cadrul aceleiași ședințe.

Ședința din 23 noiembrie nu a avut loc din lipsă de cvorum. Astfel, examinarea a început peste două săptămâni. Discuțiile au avut loc cu ușile închise. Ulterior, președintele interimar al CSM Dorel Musteață a anunțat că examinarea demersului a fost amânată, pentru că judecătorul vizat a cerut recuzarea unuia dintre membrii CSM.

Numele judecătorului vizat nu a fost făcut public în mod oficial. ZdG a scris cu trimitere la propriile surse că este vorba despre judecătoarea instanței din sectorul Râșcani al capitalei, Olesea Țurcan.

Musteață a confirmat pentru NM informația, fără să precizeze ce i se impută. De asemenea, președintele interimar al CSM a menționat că membrul căruia i se solicită recuzarea este chiar el.

Pe 19 noiembrie 2020, deputatul PAS Dumitru Alaiba a denunțat la CSM o serie de pretinse încălcări comise de către judecătoarea Țurcan la pronunțarea sentinței în cazul WESNA LTD versus Comisia Națională a Pieței Financiare. În urma deciziei magistratei, Judecătoria Chișinău a dispus suspendarea executării mai multor hotărâri ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la unele măsuri față de acționarii „MOLDASIG” S.A., cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății, instituind administrarea provizorie de către două companii de audit.

Pe 21 noiembrie 2020, Alaiba a expediat Procuraturii Generale o sesizare prin care a solicitat instituției să se implice în cazul „Moldasig”. Deputatul a reclamat atunci că un acționar, care deține oficial 4,99% din companie, a ajuns să controleze 65% din acțiunile companiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *