Actualitate

CSM din nou, a amânat, examinarea demersului lui Robu cu privire la urmărirea penală a unui judecător

În cadrul ședinței extraordinare a CSM din 29 octombrie, membrii Consiliului au examinat demersul lui Dumitru Robu cu privire la urmărirea penală a unui judecător. Solicitarea a fost făcută, pentru prima oară, pe 16 noiembrie, potrivit punctul.md.

CSM a decis atunci să apeleze la inspecția judiciară, cu toate că un alt demers al procurorului general interimar în privința unui judecător a fost aprobat în cadrul aceleiași ședințe.

Ședința din 23 noiembrie nu a avut loc din lipsă de cvorum. Astfel, examinarea a început peste două săptămâni. Discuțiile au avut loc cu ușile închise. Ulterior, președintele interimar al CSM Dorel Musteață a anunțat că examinarea demersului a fost amânată, pentru că judecătorul vizat a cerut recuzarea unuia dintre membrii CSM.

Numele judecătorului vizat nu a fost făcut public în mod oficial. ZdG a scris cu trimitere la propriile surse că este vorba despre judecătoarea instanței din sectorul Râșcani al capitalei, Olesea Țurcan.

Musteață a confirmat pentru NM informația, fără să precizeze ce i se impută. De asemenea, președintele interimar al CSM a menționat că membrul căruia i se solicită recuzarea este chiar el.

Pe 19 noiembrie 2020, deputatul PAS Dumitru Alaiba a denunțat la CSM o serie de pretinse încălcări comise de către judecătoarea Țurcan la pronunțarea sentinței în cazul WESNA LTD versus Comisia Națională a Pieței Financiare. În urma deciziei magistratei, Judecătoria Chișinău a dispus suspendarea executării mai multor hotărâri ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la unele măsuri față de acționarii „MOLDASIG” S.A., cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății, instituind administrarea provizorie de către două companii de audit.

Pe 21 noiembrie 2020, Alaiba a expediat Procuraturii Generale o sesizare prin care a solicitat instituției să se implice în cazul „Moldasig”. Deputatul a reclamat atunci că un acționar, care deține oficial 4,99% din companie, a ajuns să controleze 65% din acțiunile companiei.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.