Sănătate

Cu ce puteți înlocui ZAHĂRUL. Cea mai sănătoasă alegere

De exemplu, pentru prepararea dulceții de căpșuni, vedeta sezonului, zahărul rafinat poate fi înlocuit cu succes cu suc de mere fiert. La 500 de grame de căpsuni ajung 300 de mililitri de suc de mere proaspăt stors. Pentru ca sucul de mere să devina mai concentrat, acesta trebuie fiert până când scade la jumătate.

Veți înreba: dar cum rămâne cu îngrosarea gemului? Ei bine, aflați că de asta se ocupă pectina din căpșune. Mergem mai departe, la tainele dulceații de caise. În loc de zahăr, puteți folosi un gelifiant produs din extract de ștevie. Există o mulțime de îndulcitori naturali non-toxici, în comparație cu zahărul. Despre acesta, mii de studii clinice arată că afectează majoritatea organelor vitale, înclusiv creierul. Îndulcitori din agave, arțar, orz sau trestie, iar exemplele pot continua.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă înarmați cu răbdare, să vă documentați și să vedeți pentru ce se preatează fiecare îndulcitor în parte. În plus, proprietățile îngredientelor care înlocuiesc zahărul sunt diferite în timpul procesului de gătire. De aceea, este de preferat ca, pentru a profita de gustul dulce al acestor ingrediente, să le folosiți de preferință la rece. Mai precis, în preparate care nu au nevoie de tratare termică, cum ar fi salatele de fructe sau băuturile. Așa că pofticiosii de dulce nu trebuie să se panicheze. Din fericire, există nenumarate variante pentru a substitui zahărul. Ce-i drept, pentru aproape fiecare veți descoperi că există opinii pro și contra. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.