Frumusețe

Cum iţi exprimă o casă personalitatea

 Cele mai multe persoane isi dezvolta involuntar un stil inspirat de copilaria lor si de locul acela care le oferea siguranta la varste fragede. Alte persoane uita cu desavarsire sentimentul de "acasa" si apeleaza la emisiuni TV specializate in designul interior, reviste sau showroom-uri de proiectare. De asemenea, foarte importante sunt culorile care ne atrag instantaneu si ne creeaza o stare de bine si de confort. Teoretic, putem spune ca ne plac anumite nuante, care vor avea insa efectul de a ne agita, de a ne indispune. De aceea, este ideal sa le alegem pe cele de care suntem atrase involuntar. Tot in materie de culori, este necesar sa optam pentru cele care se potrivesc per-ansamblu cu restul stilului regasit in casa. Nu orice culoare se asorteaza cu preferintele british sau cele frantuzesti, cu amprenta asiatica ori cu cea exotica. De aceea, kitschul poate fi evitat doar daca alegem nuanta potrivita a peretilor sau a materialelor care vor imbraca scaunele sau canapeaua. Stii si tu ca sentimentul pe care ti-l induce prima aparitie intr-o casa se poate schimba dramatic in functie de culori. Vrem sa stam cat mai mult la o cafea in bucatarie, sa ne simtim bine, sa simtim caldura sau vrem sa iesim mai degraba la o ceainarie pentru ca ceva, in forul nostru interior, ne spune ca ar fi mai linistitor acolo? In general, iti recomand ca tesaturile pentru invelisul pernelor, draperiile si covoarele sa includa nuante vii, puternice. Gama este variata si poti opta pentru materialele florale sau in dungi care sa devina un lait-motiv al camerelor tale.

Mobilierul este de cele mai multe ori o alegere dificila, care mananca timp si nervi. Aproape niciodata nu achizitionezi o canapea cu inima pe deplin impacata. Ti-a placut si cealalta, dar parca este mai comoda asta si comoditatea este tot ce conteaza. Nu mai vorbim de cea de-a treia, insa depasea bugetul nostru cu mult. Era totusi atat de frumoasa, incat poate merita sa facem un mic sacrificiu, nu cumparam in fiecare saptamana cate o canapea. Acestea sunt ganduri involuntare in legatura cu fiecare obiect de mobilier cumparat. Rareori ne gandim sa cumparam piese de mobilier vechi, care reconditionate se pot transforma in adevarate bijuterii. Raportul pret – confort – bun gust va fi de cele mai multe ori cu mult mai avantajos decat varianta achizitionarii unei mobile noi dintr-un perete intr-altul. In special, masutele de cafea, fotoliile si, in general micul mobilier, sunt ideal de cumparat din magazinele de antichitati. Formele aristocratice, lemnul masiv combinate cu niste tapiterii fanteziste, vor crea senzatia de "cosy" si de personal.
Deloc de neglijat sunt plantele. O camera este insufletita de florile alese de fiecare, sa traiasca alaturi de noi. Alaturi de plante, detaliile precum ramele de fotografii, statuetele din ceramica, suporturile de lumanarele vin sa completeze un univers care sa iti apartina si sa te reprezinte. Tine seama de faptul ca acasa trebuie sa te simti cel mai bine, sa nu fii nevoita vreodata sa iesi din propria locuinta pentru ca aerul este mai respirabil oriunde in alta parte. Tocmai din aceasta cauza, grija detaliilor inca din prima zi in care ne mutam intr-o casa noua sau alegem s-o remobilam pe cea veche este esentiala.

Sursa: flu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *