Culinar.md

Cum prepari acasă humus libanez. Cea mai bună rețetă de humus

Cum prepari acasă humus libanez
Humusul este un preparat libanez foarte cunoscut și iubit. Pe lângă faptul că este foarte gustos și sățios, acesta este și foarte sănătos, reprezentând o sursă excelentă de proteine. În plus, această rețetă de humus libanez este de post, deci reprezintă o sursă minunată de proteină vegetală. Iată cum prepari acasă humus libanez, în doar câțiva pași.

Ingrediente
250 g de năut uscat
cinci linguri ulei de măsline extravirgin
patru căței de usturoi
două linguri de tahini
o linguriță de sare
un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
zeama de la o lămâie
Cum prepari acasă humus libanez
Cum prepari acasă humus libanez

Mod de preparare
– Pentru început, trebuie precizat că humusul se poate face atât cu năut uscat, cât și cu năut la conservă. Dacă ești pe grabă, este de preferat să folosești năutul din conservă pentru că se prepară mult mai rapid. De partea cealaltă, cel uscat trebuie pus cu o seară înainte la hidratat, pentru ca a doua zi să poată fi fiert și mai apoi preparată rețeta. Așadar, în cele ce urmează vei afla cum prepari acasă humus libanez, cu năut uscat.

– Pune-l de seara la hidratat în apă călduță. A doua zi, se poate observa cum acesta aproape și-a triplat volumul. Se pune la fiert, adăugându-se în apă puțin bicarbonat de sodiu, pentru că ajută la fiebere. Se amestecă și se lasă la fiert vreme de aproximativ 30 de minute sau până când boabele vor fi foarte moi și vor putea fi zdrobite foarte ușor cu o linguriță.

– După ce a fiert, boabele se scot din apă și se lasă la răcit. De asemenea, se păstrează și apa pentru că va fi de folos mai târziu. După ce boabele s-au răcit, ele se decojesc, pe cât de mult posibil, de cojițe, pentru ca humusul să iasă cât mai fin și mai bun petru stomac.

– Ulterior, peste acestea se adaugă restul de ingrediente: pasta de tahini, uleiul, zeama de lămâie, sarea și cei patru căței de usturoi, după care, cu ajutorul unui mixer vertical, se va blendui bine, până va deveni o pastă fină. În cazul în care compoziția este prea solidă, se mai adaugă puțin din apa în care a fiert năutul. Atenție! Nu trebuie să devină un sos. După ce s-a ajuns la compoziția dorită, se gustă de sare, piper și dacă perfect la gust, se mută într-o farfurie sau într-un bol.

– Peste, se mai adaugă puțin ulei de măsline, busuioc/pătrunjel , paprika sau oricare alt ingredient, după placul fiecăruia. Preparatul este gata și numai bun de consumat. 

stiridinlume.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.