Sănătate

Cum puteți slăbi cu supă de varză?

Dezavantele pe care acest regim alimentar le impune rezidă în faptul că rezultatele obținute vor fi de scurtă durată, astfel că, în momentul în care veți reveni la vechile obiceiuri, veți lua la loc în greutate.

Înainte de a urma planul de nutriție întocmit de această dietă, ar fi bine să consultați sfatul avizat al unui specialist. De altfel, majoritatea dietelor care promit o scădere rapidă în greutate nu sunt recomandate de anumiți medici. Supa de varză are un conținut scăzut în grăsimi, dar bogat în fibre alimentare, din acest motiv, veți putea obține silueta pe care o doriți în cel mai scurt timp posibil.

Recomandări pentru a accelera apariția rezultatelor
– Se va respecta dieta cu strictețe;
– Programul de nutriție durează 7 zile;
– Este indicată completarea dietei cu anumite suplimente nutriționale – de pildă multivitaminele și mineralele;
– Consumați în fiecare zi cel puțin 2 litri de apă pentru hidratare;
– Puteți mânca supă de varză în orice cantitate doriți. Nu încercați să vă înfometați deoarece aceasta are un conținut mic de calorii;
– Puteți utiliza diferite condimente și mirodenii pentru gust la prepararea supei pentru a-i desăvârși gustul

Cum se prepară supa de varză
Ingrediente:

1 varză;
2 cepe mari, tocate;
conservă de roșii în bulion;
2 ardei grași;
2 rădăcini de țelină;
piper negru;
ierburi proaspete tocate (mărar, pătrunjel);
2 morcovi;
Puteți adăuga după gust: sare, piper, pătrunjel, curry (amestec de condimente format din: ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamon, chimen, scorțisoară, curcuma, ardei iute, fenicul, cuișoare, sare, semințe de muștar etc.);

Mod de preparare
Într-un vas se pune apă la fiert. Între timp, se tăie ceapa mărunt și ardeii – curățați de semințe în prealabil – cubulețe și se vor adăuga la fiert. Se curăță varza, se taie fideluță și se pune în vas împreună cu ceapa și ardeii. Apoi se vor pune la fiert morcovii, țelina și conserva de roșii. Legumele trebuie să fiarbă la foc mic timp de 20-30 minute cu o cantitate suficientă de apă. La final, adăugați sare și piper după gust, iar dacă doriți ca supa dumneavoastră să aibă un gust mai picant, puteți pune mai mult piper și/sau curry, cardamon.

Beneficiile acestei diete
Conform ultimelor cercetări efectuate, legumele din familia Brassica (varză, broccoli, conopidă) îndeplinesc un rol de prevenție în ceea ce privește cancerul.
Vă poate ajuta să vă reorientați obiceiurile alimentare nesănătoase – de tip fast-food
Puteți obține rezultate rapide într-un timp foarte scurt, așadar dacă vă aflați în situații limită și aveți nevoie să pierdeți rapid în greutate deoarece se apropie un eveniment important – o nuntă, un botez etc – iar rochia preferată nu se vă mai cuprinde și prin urmare, e necesar să luați măsuri drastice.
Este delicioasă, răcoritoare și sănătoasă și ajută la detoxifierea organismului.

În ce constă meniul dietei
Planul alimentar al dietei poate fi urmat timp de o săptămână, apoi se va face o pauză de cel puțin 14 zile.

Ziua 1: Fructe

Puteți consuma orice fructe doriți, cu excepția bananelor. Așadar, în în prima zi de regim este indicat consumul exclusiv de fructe, dar și de supă de varză. Puteți consuma de asemenea și următoarele lichide: ceai neîndulcit, suc de afine și apă.

Ziua 2: Legume

Ziua a doua este destinată consumului de legume pe lângă supa de varză. Puteți mânca orice legume doriți – fierte sau preparate la grătar. De regulă, specialiștii în nutriție recomandă consumul cu preponderență a legumelor cu frunze verzi în detrimentul următoarelor ingrediente: porumb, mazăre, fasole uscată. E interzis consumul de fructe.

Ziua 3: Legume + fructe

Această zi este un mix între primele două zile. Astfel că puteți consuma atât fructe, cât și legume. În schimb, nu este recomandat consumul de cartofi copți.
Ziua 4: Banane

În afara supei de varză, puteți consuma lapte degresat în orice cantitate, dar și banane – oricâte doriți (nu mai mult de 8).

Ziua 5: Carne de vită/pui + roșii

Pe lângă supa obișnuită, puteți consuma până la 600 grame de carne de vită și maxim 6 roșii proaspete. De asemenea, ar trebui să beți 8 pahare cu apă cu scopul de a elimina acidul uric din organism.

Ziua 6: Carne de vita + legume

Și în aceasta zi puteti consuma pana la 600g de carne de vită sau carne de pește, dar bine asezonată cu legume verzi și proaspete. Nu uitați să consumați supa de varză!

Ziua 7: Orez brun + sucuri

Pe parcursul acestei zile, se recomandă consumul de orez brun fiert și de sucuri proaspete, neîndulcite de fructe și legume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *