Actualitate

Cum să înveți să spui NU – Sfaturi practice

1. Ia o pauză

Poate fi dificil pentru toți să refuze în acest moment, chiar și pentru oamenii care își înțeleg imediat sentimentele și înțeleg că acesta este „nu”. Dacă acesta este cazul dvs., faceți o pauză – nu reveniți cu un răspuns atâta timp cât aveți nevoie. Cu excepția cazului în care, desigur, acest lucru a fost discutat separat.

2. Identifică-ți sentimentele

Dacă simțiți un dezacord în legătură cu o problemă, contactați-vă la voi înșivă și la sentimentele voastre. „Ce trăiesc acum?” Furia, bucuria, resentimentele, frica. După ce te-ai înțeles, nu devine atât de înfricoșător să refuzi o altă persoană, principalul lucru este să rămâi de partea ta.

Și da, cel mai adesea, o persoană care nu știe să refuze este condusă de frică, frica de a fi rea și respinsă. Aceste frici vin din copilărie și nu este niciodată prea târziu să scapi de ele. Viața este lungă.

3. Nu încercați să preziceți reacția

Nu gândiți pentru alți oameni, gândiți-vă pentru voi înșivă. Da, consecințele refuzului dvs. pot fi oricare, inclusiv pozitive. Dacă spui „nu”, asta nu înseamnă că ești o persoană rea, înseamnă doar că această ofertă, dintr-un anumit motiv, nu ți se potrivește. Și e în regulă. Oamenii tăi te vor înțelege, dar nu ai nevoie de oamenii tăi.

4. Alege-te pe tine

Data viitoare când vrei să spui „da” și să mergi împotriva ta prin inerție, gândește-te la consecințele pe care aceasta le va aduce. De la o seară petrecută cu oameni care nu vă interesează, până la o ofertă de muncă pe care o acceptați din milă pentru cineva sau de teama de a nu supăra pe cineva. Da, vă poate schimba cursul vieții, gândiți-vă la asta. Daunele pe care ți le faci tu însuți și psihicului în acest fel pot fi colosale, iar consecințele se întind pe mai mulți ani.

5. Clarificați situația

Dacă nu vine o soluție internă, clarificați situația și puneți câte întrebări clarificatoare aveți nevoie. Și nu vă lăsați păcăliți de cererile voalate. Dacă o persoană spune că trăiește din salariu în salariu, nu cere un împrumut, pur și simplu raportează că nu are suficienți bani pentru a trăi. Nu vă dați sensul cuvintelor altor oameni și nu vă impuneți responsabilitatea acolo unde nimeni nu cere să o facă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *