Frumusețe

Cum să te pieptăni corect că să nu îţi mai cadă părul. Trucuri neaşteptate

Oricând ne confruntăm cu o problema a părului, fie că se electrizează uşor, fie că se îngraşă repede, fie că este lipsit de volum, ne schimbăm şamponul, balsamul şi alte produse de îngrijire a părului. Însă rareori ne punem problema că aspectul inestetic al podoabei capilare ar putea fi generat de periajul incorect al părului.

Iată cele mai frecvente greşeli comise în periajul părului!

1. Pietanatul de la rădăcina spre vârfuri

Pieptănatul părului care începe de la rădăcina şi coboară spre vârfuri deteriorează podoabă capilară. Firele de par se rup, iar foliculii sunt chiar smulşi. Este una dintre cele mai frecvente greşeli în periajul părului. Acesta trebuie să înceapă, de fapt, de la vârfuri. Prinde o şuviţă de par şi începe să o descurci cu un pieptăn sau o perie cu zimţi laţi de la vârfuri, urcând treptat pe lungimea părului, pe măsură ce descurci firele, spre rădăcina. În felul acesta nu rişti să-ţi deteriorezi foliculii, iar firele de par sunt mai puţin expuse riscului de rupere.

2. Periajul pe par ud

Periajul părului atunci când este ud determina extinderea fibrelor de par până la rupere. Acest proces fragilieaza părul semnificativ. Pietanatul părului trebuie să aibă loc abia după ce ai absorbit cât ai putut de mult apă din par cu un prosop, iar în prima faza trebuie să foloseşti un pieptăn sau o perie cu zimţi foarte laţi, rari. Abia după uscarea părului poţi recurge şi la o ustensilă de descurcat cu zimţi mai deşi.

3. Descurcatul părului cu o perie lată şi deasă

Periajul cu perii late şi dese deteriorează părul, indiferent că are loc pe par uscat sau ud. Dacă foloseşti o perie, această trebuie să fie cât mai îngustă, iar zimţii să fie cât mai laţi şi rari.

4. Pieptănatul prea des

Preconcepţia potrivit căreia ar trebui să-ţi perii părul cu cel puţin o sută de mişcări este falsă. Pieptănatul excesiv fragilizează părul. În loc să te axezi pe numărul de repetiţii în periaj, mai bine concentrează-te pe calitatea mişcărilor şi pe ustensilă de periat. Acesta trebuie să aibă zimţii cât mai laţi, pentru a nu rupe firele de par. Totodată, perierea părului de două ori pe zi, dimineaţă şi seară, este suficientă pentru descurcarea lui, fără a-l expune riscului de deteriorare.

5. Folosirea unei perii cu zimţi sintetici

Contează atât desimea zimţilor periei, cât şi materialul din care sunt concepuţi acestea, atunci când discutăm de “calitatea” periajului. Periile făcute din materiale naturale agresează mai puţin părul decât cele făcute din materiale sintetite, pentru că nu îndepărtează uleiul natural de pe firele de par. Aşa-zisul ulei format natural de firele de par este esenţial pentru protejarea podoabei capilare, îndepărtarea lui expunându-l la factorii dăunători din mediul înconjurător, fie că este vorba de produsele de styling care pot afecta părul, fie că este vorba de vânt, de umezeală sau de accesoriile de par.

6. Folosirea unui pieptăn sau a unei perii murdare

Tu când ţi-ai curăţat ultima dată peria sau pieptănul? Ei bine, regulă de igienă în ceea ce priveşte aceste ustensile de descurcat părul este curăţarea săptămânală. Aşadar, o dată pe săptămâna ar trebui să-ţi speli şi pieptănul, şi peria. Mai întâi îndepărtează firele de par rămase în pieptăn sau în perie şi apoi pune ustensilă sub un jet de apă caldă, freacă zimţi cu delicateţe până sunt îndepărtate şi scamele prinse la baza zimţilor. Apoi şterge uşor pieptănul sau peria cu un prosop şi lasă-l să se usuce complet.

7. Electrizarea părului din cauza periajului

Cu cât îţi perii mai des părul, cu atât aceste se electrizează mai des. Pentru a preveni acest efect inestetic, înainte de periere, foloseşte un spray anti-electrizant sau o picătură de ser pentru vârfuri pe care să o aplici pe jumătatea inferioară (de la mijloc spre vârfuri) a părului.

sursa: lyla.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *