Actualitate

Cum să-ți decorezi casa în funcție de semnul zodiacal

„Semnul tău zodiacal deține toate caracteristicile care te disting de ceilalți. Mulți dintre noi ne exprimăm în mod natural trăsăturile generale ale zodiei noastre, dar adesea ne neglijăm decorul casnic”, explică astrologul Rebecca Gordon, potrivit vogue.com. „Când mediul tău reflectă aura ta astrologică, devii mai relaxat”, a adăugat ea. Un sentiment unic te trece atunci când intri într-o încăpere și simți ca și cum ți-ar aparține.

Iată ce decoruri propun astrologii pentru fiecare zodie în parte!

BERBEC

Berbecii preferă culorile puternice, precum roșu, roz, portocaliu și auriu. Deoarece sunt conduși de planeta Marte, berbecii au nevoie de un spațiu care să reflecte puterea, încrederea și acțiunea, calități dintre cele mai puternice. Cei născuți sub acest semn preferă un decor îndrăzneț, în culori puternice.

TAUR

Taurului îi plac tonurile pământii și albastrul. Fiind o zodie de pământ, taurul are o afinitate fie spre nunațele pastel sau albastru deschis, fie spre culori care descriu natura, maro, verde sau albastru puternic. Dacă e grea alegerea, nu veți da greș dacă decorați pereții în crem sau alb, iar obiectele de decor să aibă modele florale. Cu siguranță, taurul e atras de mobilierul modern, dar numai dacă acesta este și practic. Acest nativ preferă să investească în piese din lemn masiv, pentru a simți o legătură permanentă cu natura.

GEMENI

Geamănul e atras de culori ca verde chartreuse, verde lime, portocaliu, verde viridian și galben. Aceste culori ajută la îmbinarea mobilierului modern cu cele inspirate din anii ’60, creând ceea ce experții numesc ” o senzație de plenitudine, flirt și tinerețe, mai ales când se amestecă paletele de culori”. Îndrăzniți să combinați vechiul cu noul, modernul cu vintage. Luați utilizarea acestor gusturi contrastante în avantajul vostru, făcându-vă oaspeții să ridice din sprânceană atuncicând intră în locuința voastră. “Versatilitatea și varietatea sunt cheile pentru semnul vostru zodiacal. Căutați mobilierul ușor și modern, care poate fi mutat repede.

RAC

Albul, argintiul, albastrul, culoarea lavandei și pasteluri de epocă sunt culorile pe care le preferă un rac. Racul caută mereu un echilibru acasă, de aceea preferă mereu culori care îl calmează. Fiind un semn sensibil de apă, tema centrală pentru oaza lui o reprezintă confortul. Gordon recomandă folosirea lumânărilor care să creeze un ambient liniștit, asemănătoare unei băi. Astrologul sugerează plantele de decor cu flori albe la intrare. Racul este un semn orientat spre familie și este mult mai fericit atunci când are parte de o primire călduroasă în casă.

LEU

Culorile care îl descriu pe leu sunt auriul, galbenul, ruginiul și bordo-ul. Planeta care guvernează acest semn este soarele, de aceea căminul unei Leu trebuie să fie primitor, în nuanțe calde. Deoarece apreciază să fie în central atenției, Leu are nevoie de piese de décor care să imite o scenă, adică obiecte de artă pe pereți și draperii la ferestre. Casa unui leu trebuie să semene mai degrabă cu un castel, care să reflecte personalitatea lui impresionantă.

FECIOARA

Unei Fecioare i se potrivesc culorile acrilice, taupe, albul pur și bleumarinul. Fecioarele au nevoie de locuințe în tonuri modeste, clasice, adaptabile în aproape toată casa. Fecioara se va bucura întotdeauna de căldura unui cămin vopsit în alb sau în tonuri neuter de gri. Deoarece fecioarele sunt conduse de Mercur, astrologul recomandă crearea unei zone de citit, care să le ajute să se relaxeze. Acesta recomandă alegerea fibrelor naturale și a materialelor organice pentru a crea ceva unic pentru locuință.

BALANȚA

O Balanță dorește să se simtă natural și primitoarea, dar deloc organizată, de aceea prefer rozul șters, albastrul sau griul. Balanța va încerca să valorifice relațiile cu ceilalți, de aceea va prefer mobilierele unice, precum o masă masivă, sau va investi în piese de artă. De asemenea, canapelele vor fi mari, confortabile și orientate nu spre fereastră, ci spre ușă.

SCORPION

Scorpionului i se potrivește negrul, roșul sângeriu, culoarea prunei sau albastrul de Berlin. Senzual și misterios, Scorpionul va prefera mobilierul din lemn și lenjeria de pat moale și catifelată. Intimitatea căminului poate fi dată de prezența unei draperii care să acopere parțial sau total ferestrele și de prezența lumânărilor. Natura seducătoare a Scorpionului va face ca acesta să aibă o predilecție spre un cămin plin de mister.

SĂGETĂTOR

Săgetătorul are nevoie de culori neutre, verde, culoarea prunii, roși și ruginiu. Decorul ar trebui să reflecte dragostea lui pentru călătorii, iar căminul ar trebui să transmită un sentiment de libertate de cum pășește pe ușă. Semn iubitor de distracție, printre obiectele de décor trebuie să se regăsească piese care imită suvenirurile din vacanțe.

CAPRICORN

Capricornul e cel mai responsabil semn al zodiacului, prefer tonurile tradiționale care să le definească locuința. Ei înclină spre o paletă de culori mai puțin pretențioasă de bleumarin, kaki, alb sau gri. Capricornul preferă să investească în mobilier vintage decât într-unul modern. Acesta are gusturi rafinate, preferând piesele de decor vechi, care au în spate o istorie.

VĂRSĂTOR

Turcoazul, albastrul electric, argintiul și violetul sunt culorile care reflect trăsăturile unui Vărsător. Acesta alege piese de mobilier mai degrabă după criteriul funcționalității, decât după gradul de confort pe care îl oferă. Decorul trebuie să fie unul futurist, care include sticla și metalul. Locuința trebuie să fie spațioasă, dar care să cuprindă gadgeturi și decoruri suspendate.

PEȘTI

Peștilor li se potrivește verdele marin, culorile piersicei și ale lavandei, argintiul. Peștele este sensibil și nu rămâne niciodată indiferent la nevoile celorlalți. Aceștia iubesc nuanțele pastelate și naturale, care dau un aer exotic. Acasă ei trebuie să se simtă ca la spa, un loc unde să se retragă pentru a se relaxa. Acordurile clasice și romantic sunt ceea ce trebuie să decoreze locuința unui Pește. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *