Timpul Liber

Cursuri pentru o societate prosperă

Despre acest subiect s-a discutat la Chişinău într-o conferinţă de presă cu genericul, „Dezvoltarea Şcolii Comunitare – pas cu pas spre o societate activă”. La eveniment au participat toţi directorii şi coordonatorii de şcoli unde are loc implementarea acestui proiect. Aceştia au prezentat rezultatele obţinute şi dificultăţile întâlnite în şcoala comunitară pe parcursul a cinci ani de activitate.

Programul aplică inovator metodologiile bazate pe cele mai bune practici educaţionale. Acesta are la bază mai multe principii: şanse egale pentru fiecare într-o şcoală comunitară activă, impactul parteneriatului comunitar asupra calităţii educaţiei etc. Proiectul „Dezvoltarea şcolilor comunitare” este destinat instituţiilor care nu mai întreabă „Ce face comunitatea pentru şcoală?”, dar pentru acele care se întreabă „Dar ce facem noi pentru comunitate?”. La el pot aplica cei care doresc să ofere servicii educaţionale şi sociale noi pentru copii, părinţi, cadre didactice şi lideri ai comunităţilor locale. În cazul în care o localitate a câştigat un proiect, doi pedagogi beneficiază de cursuri gratis, în celelalte cazuri se negociază – fie achită autoritatea publică locală, fie altă sursă.
„Cursurile au loc la Chişinău, Bălţi şi Cahul, precum şi în acele localităţi care ne solicită, dar unde se formează un grup de minim 16 persoane”, menţionează conducătorii de proiecte.
Programul educaţional „Pas cu Pas”, a demarat în anul 1994 din iniţiativa Institutului pentru o Societate Deschisă şi a Fundaţiei Soros Moldova.

Mariana Sanduţa,
stagiară la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *