Atitudini

Dacă „stai” mai mult în televizorul moldovenesc ai impresia că ești în inima Rusiei. Care este instituția din RM unde am putea întreba și care ar putea nu doar explica dar chiar și justifica abundența de publicitate rusească pe rețelele tv?

Care este oare oficialul sau instituția de stat din RM unde am putea întreba și care ar putea nu doar explica dar chiar și justifica abundența de publicitate rusească pe rețelele tv? (Asta dincolo de faptul că mai toate sunt „rusificate” – lucru devenit deja normă în RM!) Care este instituția care „vede și aude” ce se difuzează în RM? Sau e lăsat totul pe seama luptătorilor cu știrile false?

Chiar nu înțelege nimeni ce impact are acest dezmăț informațional asupra cetățenilor RM? Greu de crezut!
Dacă „stai” mai mult în televizorul moldovenesc ai impresia că ești în inima Rusiei iar aceasta pufăie de bunăstare și bunăvoință: fețe blânde, voci dulcege, ochi frumoși și plini de umanitate. Nu există război, nu există crime, nu există Bucea, Irpeni etc. O adevărată idilă revărsată mărinimos peste moldoveni.
Volens nolens apar tot mai multe întrebări: În ce măsură corespunde asta cu politica de securitate informațională a RM? Așa arată vigilența guvernării? Poate așa arată politicile „model” de comunicare și integrare-europeană? Unde sunt fantasticii și extrem de bine plătiți experții în securitate? Dar oare pro-europenei noștri sunt ei chiar pro-europeni? Așa arată spațiul informațional al unui stat?

Noi precis vrem în UE? Etc.

Întrebarea vină n-are dar dacă nu sunt răspunsuri, s-ar putea ca întrebările să aibă un sâmbure de adevăr.

Igor Klipii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. limba pe care o vorbești, aia ești.
    dacă pe stradă, în instituții,în media se vorbeste limba rusă, acolo sunt ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *