InternaționalRăzboiUcraina

De ce ajung greu armele americane în Ucraina. Spaimele Washingtonului privind escaladarea conflictului

Există diferențe de abordare între Pentagonul și Departamentului de Stat al SUA cu privire la furnizarea de arme către Ucraina, ceea ce încetinește acest proces, scrie Politico.

Un oficial american a declarat că cele două instituții „se mișcă cu viteze diferite, bazate pe puncte de vedere diferite” în această chestiune. ”Departamentul de Stat caută oportunități, Ministerul Apărării – amenințări.

Oamenii din Ministerul Apărării spun că trebuie să se gândească la avantajele și dezavantajele fiecărei decizii privind armele, iar această responsabilitate șe revine lor”, a explicat oficialul sub anonimat jurnaliştilor de la Politico.

Publicația a oferit ca exemplu – rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune. La început, Pentagonul a rezistat să le furnizeze Ucrainei, invocând lipsa de unități suplimentare în propriile stocuri.

Conducerea Pentagonului aderă la o abordare analizată și gestionată pentru evaluarea nevoilor Ucrainei pe front. Totuși, chiar Ministerul Apărării explică că sarcina principală a departamentului este de a oferi Forțelor Armate ucrainene ceea ce au nevoie pentru lupta actuală.

Se spune că, deocamdată, oficialii americani sunt încă îngrijorați de escaladarea conflictului, dar se concentrează din ce în ce mai mult pe asigurarea faptului că Pentagonul are suficiente arme în depozitele sale, în cazul în care SUA se confrunta cu situații neprevăzute.

În ultimele două săptămâni au apărut informaţii conform cărora administrația președintelui american Joe Biden a decis să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune chiar înainte de vizita președintelui Volodimir Zelenski în SUA, dar a decis să nu anunțe public acest lucru.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *